Рубрики: Рецепти

Вибирайте, що більше подобається: вафельні трубочки на сковороді або з вафельниці. Рецепт один – різні вафлі

Вафельні трубочки - це популярний солодкий десерт, який відомий своєю хрусткою та золотистою зовнішністю. Солодкі трубочки є популярними у багатьох країнах світу.

Одна з історій пов’язує появу вафельних трубочок з Україною, де їх вперше виготовляли в українських монастирях у 18-19 століттях. Це був особливий солодкий десерт, який готували на особливі свята та урочисті заходи.

Пам’ятаєте вафельні трубочки з дитинства? Готуємо і на сковороді, і у вафельниці: оновлений рецепт смаколиків.

Незабутній рецепт домашніх вафельних трубочок: смак дитинства

Вам знадобиться:

  • Борошно – 200 грамів,
  • Вершкове масло – 100 грамів,
  • Молоко – 100 мл,
  • Яйця – 3 штуки,
  • Цукор – 150 грамів,
  • Сіль – щіпка.

Приготування:

Яйця збиваємо разом із цукром. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Додаємо до яєць із цукром молоко та рідке вершкове масло (не гаряче, щоб яйця не зварилися). Перемішуємо. Додаємо щіпку солі та борошно. Ретельно перемішуємо.

Секрети приготування вафельних трубочок різними способами

Варіант №1

Випікаємо вафлі в електричній вафельниці. Приблизно 3 столові ложки розрівнюємо по поверхні вафельниці, закриваємо, випікаємо близько 3 хвилин. Вафельницю завжди можна відкрити та подивитися ступінь випічки. Вафлі виходять досить м’якими. З цієї кількості тіста виходить пристойна гора вафельок.

Варіант №2

Беремо сковороду, краще взяти важку чавунну. Розігріваємо. Змащувати не треба. Наливаємо на сковороду 2 столові ложки тіста, розрівнюємо тонким шаром. Випікаємо на повільному вогні. Випікаємо близько 8 хвилин з одного боку, близько 3 хвилин з іншого боку. Ступінь готовності завжди можна подивитися, піднявши вафельку за один край.

Гарячими відразу згортаємо в трубочки. Це не млинці. Вафельки дуже швидко стають сухими та крихкими. Наші чарівні хрусткі вафельні трубочки готові. З цієї кількості тіста виходить 8 трубочок. Можна начинити трубочки вареним згущеним молоком або іншим кремом, а можна залишити без крему. У будь-якому випадку буде дуже смачно. Смачного!

Поділитися