Навіть жорстке м’ясо стане мармеладом у цьому маринаді: секрет апетитної засмажки на сковороді у цьому соусі

Досвідчені кулінари запевняють – врятувати можна навіть найжорсткіший шматок м'яса, якщо замаринувати його у правильному соусі. Розкриваємо рецепт того самого маринаду.

Головний секрет смачного м’яса полягає у його правильній обробці. Якщо ви хочете, аби на вашій пательні “народилось” дійсно апетитний і соковитий стейк, то попередньо потрібно його добре замаринувати.

Досвідчені кулінари та бувалі господині знають на сто відсотків, що важливим є не лише безпосередньо процес смаження чи запікання м’яса, але й те, як ви його готуєте до майбутнього приготування. Вдалий маринад – головний секрет будь-якого кухаря.

Кулінари розповіли, як приготувати ароматне та ніжне м'ясо, якщо воно жорстке
Кулінари розповіли, як приготувати ароматне та ніжне м’ясо, якщо воно жорстке

Як приготувати:

  • 1/4 чашки соєвого соусу;
  • 1/4 чашки оливкової олії;
  • 2 столові ложки апельсинового соку (натурального);
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка оцту;
  • 1 столова ложка меду;
  • Сіль і чорний перець.

Інструкції:

Для початку в окремій мисці змішайте соєвий соус, олію та кислий апельсиновий сік. Важливо використовувати натуральний, адже там не буде додаткового цукру. Також додайте у цю суміш оцет і добре все перемішайте.

Додайте у цю ж миску дрібно нарізаний часник, мед, сіль та перець. Помішайте, доки всі інгредієнти добре не поєднаються, а маринад не стане однорідним. Ви також можете додати улюблені спеції, які зазвичай використовуєте під час приготування м’яса.

Помістіть м’ясо, наприклад, курячу грудку, свинину або яловичину, у пластиковий пакет із застібкою. Залийте м’ясо підготовленим маринадом, переконайтеся, що воно повністю покрите маринадом.

Закрийте пакет і покладіть його у холодильник для маринування. Час маринування може коливатися від 30 хвилин до 24 годин залежно від типу м’яса та його жорсткості. Довше маринування допоможе м’ясу стати ще ніжнішим.

Періодично перевертайте м’ясо в маринаді, щоб забезпечити рівномірне маринування. Після цього дістаньте м’ясо з маринаду і приготуйте його згідно з обраним рецептом.

Кулінари розповіли, як приготувати ароматне та ніжне м'ясо, якщо воно жорстке
Кулінари розповіли, як приготувати ароматне та ніжне м’ясо, якщо воно жорстке

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини