Рубрики: Рецепти

Просто закинула рибу у духовку і пішла дивитися серіал: ідеальний “лінивий” рецепт для вечері та обіду

Цей рецепт — просто знахідка, адже майже не вимагає від вас зусиль та підходить зайнятим панянкам, заклопотаним матусям та просто всім леді, хто не бачить своє покликання у пильнування плити.

Червона риба, наприклад така як горбуша, запечена в духовці з помідорами та сиром — це страва, яка вразить ваші смакові рецептори й при цьому буде корисною для вашого організму. У порівнянні зі смаженням, духовка дозволяє готувати без великої кількості масла, що робить цю страву більш легкою та менш калорійною.

Однак головна перевага риби в духовці полягає в можливості подавати її з різноманітними гарнірами, що дозволяє розширити кулінарні горизонти та задовольнити навіть найвибагливіших гурманів. Ви можете вибрати картоплю, приготовану на будь-який смак (пюре, запечену, фрі), або рис, який прекрасно поєднується з ароматною рибою. А для тих, хто цінує свіжість і легкість, її можна подавати зі свіжими овочевими салатами, що додасть вашому обіду аромату та вітамінів.

Перед початком приготування розігрійте духовку до температури 200°C. А деко або форму для запікання застеліть зсередини промасленим пергаментом.

Інгредієнти

Кулінар розповів, як без зусиль приготувати рибу у духовці
  • Стейк червоної риби 500 г
  • Томати 3 штуки середнього розміру
  • Часник 2-3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста велика 1 штука
  • Сік лимона 10 мл
  • Сир твердий 150 г
  • Олія 30 мл
  • Сіль та чорний мелений перець по 3 г кожного

Помиту та обсушену рибу замаринуйте у лимонному соку, попередньо посоливши й поперчивши, протягом 15-20 хвилин.

Кулінар розповів, як без зусиль приготувати рибу у духовці

За цей час відчищену від лушпиння цибулю наріжте кільцями. Так само зробіть й з помитими томатами. Часник вичавіть крізь прес, а сир натріть на терці середнього розміру.

Далі все просто: покладіть замариновані шматки риби на деко. Зверху викладіть на кожен продукти у такій черзі: томати, цибуля, часник, сир.

Запікайте рибу у духовці протягом 25 хвилин. Пильнуйте, щоб поверхня не підгоріла.

Поділитися