Свекруха розхвалює як господиню, а діти просять добавку: беру сир, яйця та готую найсмачніші сирники

Сир завжди був і залишається одним з основних продуктів на нашому столі! Страви, виготовлені з сиру, люблять як дорослі, так і діти! Сьогодні будемо готувати сирники!

Ми готуємо сирники за різними рецептами, але цей, мабуть, найвдаліший!

Інгредієнти:

  • 500 г сиру 5-9%;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.  ложки цукру (60 г);
  • 3-4 ст. ложки манки (60-80 г);
  • 1/2 ч. л. солі;
  • дрібка ваніліну;
  • борошно для паніровки;
  • олія для смаження.

Приготування:

Почнемо з найголовнішого – для приготування сирників можна використовувати абсолютно будь-який сир – домашній чи магазинний, жирний чи знежирений, головне, щоб він був сухий!

Якщо сир мокрий, з великим вмістом сироватки – відіжміть його через марлю або лляний рушник. Беремо пів кілограма 9% магазинного сиру, розминаємо його вилкою, а якщо любите однорідну пастоподібну консистенцію, можна протерти його через друшляк чи сито, а також збити занурювальним блендером – це вже за бажанням.

Додаємо в сир сіль, щіпку ваніліну, всипаємо 60 г манної крупи – це 3 столові ложки з гіркою, додаємо 60 г цукру – це 2 повні столові ложки і все добре перемішуємо, борошно в сирну масу не додаємо. Якщо у вас дуже вологий сир, можна всипати 4 ложки манної крупи.

Тепер вбиваємо 2 яйця та замішуємо сирне тісто – вимішати можна ложкою, але краще все робити руками. З’єднуємо всі продукти в однорідну масу, накриваємо тарілкою, кришкою або харчовою плівкою, щоб тісто не завітрилося і забираємо миску в холодильник на пів години, але можна і довше, навіть на ніч – увечері тісто, вранці сирники!

Присипаємо стіл борошном, викладаємо відразу всю сирну масу, формуємо “ковбаску” і нарізаємо на шматочки однакової величини. З цієї кількості продуктів виходить 16-18 сирників середнього розміру.

Обвалюємо кожен шматочок у борошні і катаємо рівні кульки. Встановлюємо сковороду на плиту, вливаємо стільки рослинної олії, щоб денце сковороди було повністю ним покрито, якщо хочете використовувати топлене масло.

З кожної сирної кульки формуємо рівний плоский коржик, товщиною 1,5-2 см – робити це можна руками або на столі за допомогою ножа або лопатки. Обсмажуємо сирники на сковороді в розігрітій олії з обох боків до утворення гарної рум’яної скоринки.

Сирники можна приготувати зовсім без цукру, а потім подати з джемом, варенням, медом, сиропом, згущеним молоком. У сирне тісто за бажанням можна додати цедру лимона або апельсина, мак, розпарені в окропі родзинки, дрібно нарізану курагу, чорнослив, терті на тертці яблука, гарбуз, відварену моркву або приготувати сирники з начинкою.

Унікальний рецепт найніжніших сирників: перевірено кухарем
Унікальний рецепт найніжніших сирників: перевірено кухарем

У масу для несолодких сирників можна додати дрібно нарізану зелень і подати зі сметаною. Для тих, хто дотримується безглютенової дієти, замість манки можна використовувати борошно кукурудзяне, а вже обвалювати сирники в рисовому борошні. Готові обсмажені сирники викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії та подаємо в гарячому вигляді – їхня рум’яна золотиста скоринка так і збуджує апетит!

Таке сирне частування не залишиться не поміченим – смачні, злегка солодкі сирники з приємним ванільним ароматом і м’якою консистенцією, що буквально тане в роті, нікого не залишать байдужими! Готуйте на радість собі та своїм близьким! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини