Ці пиріжки з вишнею до завтра не доживуть: бабуся навчила, як зробити просте тісто і щоб начинка не витікала

Всі дуже люблюять випічку з вишнею, в різних варіаціях. Поспішаємо поділитися з вами рецептом відмінних пиріжків із вишнею. Тісто робимо без дріжджів, випікаємо у духовці.

Пиріжки виходять м’якими та дуже смачними, не важкими.

Тісто:

  • кефір – 300 мл;
  • цукор – 30 г; олія рослинна – 30 г;
  • жовток – 2 шт. або 1 яйце;
  • борошно – 500-550 г;
  • розпушувач – 10 г або 1/3 ч. л. соди;
  • ванільний цукор – за бажанням;
  • сіль – 1/3 ч. л.

Начинка:

  • вишня без кісточок – 350 г;
  • цукор – 140 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г.

Щіпка любові та гарного настрою (обов’язково).

Приготування:

Спочатку готуємо тісто, робиться воно елементарно: в кефір додаємо сіль, цукор, яйце, олію, ванільний цукор, все перемішуємо до однорідності. Далі потроху вводимо муку, змішавши її з розпушувачем, замішуємо в міру круте тісто. Воно має легко відставати від рук. В залежності від густоти кефіру, розміру яйця, борошна може знадобитися трохи більше або менше. Накриваємо тісто, і даємо йому відпочити 20-30 хвилин. Робимо начинку: вишню (морожена) змішуємо з цукром.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати пиріжки з вишнею
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати пиріжки з вишнею

Окремо розводимо крохмаль — розводимо вишневим соком, але можна і водою. Вливаємо крохмаль у вишню, ставимо на середній вогонь. Посуд має бути з товстим дном. Масу постійно помішуємо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Як бачимо, що маса досить загуснула, знімаємо з вогню (зазвичай вистачає 1-2 хвилини). Перекладаємо вишню в іншу ємність, щоб швидше остигнула. Приступаємо до формування пиріжків. Робимо їх середнього розміру, але це вже на вашу думку. Пиріжки змащую яйцем або сумішшю жовтка та молока.

Випікати при t 180 ° C в середньому 30 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки. Пиріжки виходять дуже м’якими, смачними, але таке тісто краще не тримати довго, воно швидко черствіє. Смачне, коли свіже. Смачного! Вишня – ягода дуже соковита, тому крохмаль не шкодуємо. Інакше пиріжки можуть потекти. Якщо з якоїсь причини не вживаєте крохмаль, загустіть вишню агаром або пектином. Готову вишню охолоджуємо до кімнатної температури, потім приступаємо до ліплення пиріжків. Тісто розкочуємо не надто товсте, за бажанням можна зробити товстішим. Найтонше робити не радимо, пиріжки можуть полопатися зверху. З вказаних пропорцій продуктів, у нас вийшло 10 пиріжків середнього розміру.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини