Свіжа зелень і часник у мене круглий рік, бо знаю секрет, як правильно все запасати: лайфхак для господинь

Заготівля продуктів на зиму — давня традиція, яка дозволяє насолоджуватися смаком літніх фруктів та овочів навіть у холодну пору року. Червень — ідеальний час для початку цих приготувань.

У цій статті розглянемо, як заготовити на зиму у червні часник, свіжу зелень та черешню, шовковицю й полуницю у різні способи.

Консервація

Експерти розповіли, як правильно сушити часник
Експерти розповіли, як правильно заготовлювати зелень і часник на зиму

Молодий часник можна консервувати у вигляді маринованого або солоного. Для цього його очищають від зовнішньої шкірки, поміщають у банки, додають спеції та заливають маринадом (оцет, вода, цукор, сіль).

Петрушку, кріп, базилік та іншу зелень можна консервувати у вигляді песто або ж просто дрібно нарізати, змішати із сіллю та помістити в банки.

Шовковиця, полуниця, черешня — ці фрукти можна консервувати у вигляді компотів, варення або джемів. Зберігати їх у банках дуже зручно і вони не втрачають свій смак та аромат.

Заморожування

Молодий часник можна подрібнити та заморозити у формочках для льоду з невеликою кількістю оливкової олії. Такі кубики зручно використовувати під час приготування страв.

Зелень потрібно нарізати, розкласти у пакетики або контейнери та заморозити. Також можна заморожувати зелень у формочках для льоду, додаючи трохи води або оливкової олії.

Ягоди зазвичай заморожують цілком або нарізаними. Перед заморожуванням їх слід добре вимити та обсушити, щоб уникнути злипання.

Сушка

Експерти розповіли, як правильно заготовлювати зелень і часник на зиму

Часник можна висушити, розрізавши його на тонкі пластинки та розклавши на сітці або деку. Висушену городину зручно зберігати у банках або контейнерах.

Зелень слід зв’язати у невеликі пучки та підвісити в сухому провітрюваному місці. Після повного висихання зелень можна подрібнити й зберігати у скляних банках.

Ягоди та фрукти треба сушити на сонці або в сушарці для овочів та фруктів. Висушені, вони чудово зберігаються у скляних банках або полотняних мішечках.

Популярне

Подібні новини