Коли гості на порозі: замішую тісто і готую ідеальні коржики до чаю. Моментальний рецепт-п’ятихвилинка

На великій перерві всі мчали до шкільного буфету за коржиком. Справжній коржик має бути м'яким, мати молочний смак і зверху його частенько посипали цукром, який хрустів на зубах.

Одні з перших відомих коржиків випікалися у стародавній Месопотамії близько 4 тисяч років до нашої ери. Це були прості вироби з води і борошна, які іноді підсолоджували медом.
Єгипет: У стародавньому Єгипті коржики також були популярними. Їх випікали з пшеничного борошна і використовували як основний продукт харчування.

Коржики мають довгу і багату історію, будучи важливим елементом харчування в різних культурах по всьому світу. Рецепти продовжують розвиватися і адаптуються до сучасних кулінарних тенденцій.

Класичні коржики за найкращим рецептом

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 ст. ложки вершкового масла (40 грамів);
  • 2/3 склянки сметани (130-150 грамів);
  • 1 яйце;
  • 3 – 4 ст. ложки цукру (якщо любите солодке печиво, то цукру можна покласти більше);
  • 1/2 ч. ложки розпушувача чи соди;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Це найпростіша випічка. Просто важко уявити щось простіше. У миску відразу і без розбору складаємо всі інгредієнти для печенюшок-коржиків. Все в миску склали, перемішали, вимісили, і таке чудове тісто виходить. М’яке, маслянисте, пластичне, злегка липне до рук. Швидше від жирності, ніж від нестачі борошна.

А тепер тісто потрібно розкатати в пласт завтовшки близько 0,5 см. Можна вирізати з нього різні фігурки, але ми вирізаємо кругляші-шайбочки. Укладаємо на лист, вистелений папером. Печиво потрібно наколоти, щоб воно сильно не роздувалося. Змащуємо збитим яйцем і ставимо в духовку, розігріту до 180-190 градусів. Печемо 10-15 хвилин. Коржики не можна перетримувати, вони не повинні стати твердокам’яними.

Секрети приготування смачних коржиків до чаю: перевірено кухарем
Секрети приготування смачних коржиків до чаю: перевірено кухарем

З цієї кількості інгредієнтів виходить 25 штук печива діаметром 6-7 см. Що може бути простішим? А щастя не передати словами. З солодким чаєм чи какао. Діти їх люблять їсти з компотом із ягід. Смачного!

Популярне

Подібні новини