Коли вродила полуниця, завжди закриваю цей компот на зиму: 7 хвилин справи і напій вже у банках

Приготування компоту з полуниці без пастеризації – це швидкий і простий спосіб зберегти смак та користь літніх ягід на зиму та ще й зекономити свій час.

Розглянемо технологію консервування компоту, який не лише освіжає, але й зберігає в собі аромат та користь свіжої полуниці, без пастеризації.

Інгредієнти

Найкращі десерти із полуницею: поради
Кухар розповів, як зробити компот з полуниці без пастеризації
  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 500 г
  • Вода – 2,5 л

Полуницю перш за все ретельно промийте під проточною водою, видаліть хвостики та пошкоджені ягоди, а ті, що відібрали, викладіть на рушник, щоб вони обсохли.

Простерилізуйте банки та кришки, щоб уникнути потрапляння бактерій, після чого наповніть склотару полуницею на третину або половину їх об’єму, залежно від того, наскільки концентрованим ви хочете отримати компот.

Далі закип’ятіть воду та залийте окропом ягоди в банках, заповнюючи їх до самого верху. Накрийте стерилізованими кришками та залиште на 20 хвилин. Це дозволить плодам прогрітися і виділити свій сік.

Як підживити полуницю пророслою картоплею
Кухар розповів, як зробити компот з полуниці без пастеризації

Як тільки вказаний час сплине, злийте воду у велику каструлю. Рідина вже наситилася ароматом і смаком полуниці, тому стане основою для сиропу.

Далі додайте до неї цукор з розрахунку 500 г на 2,5 л води. Закип’ятіть суміш, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Кип’ятіть сироп протягом 5-7 хвилин, а потім залийте його у банки з полуницею, знову заповнюючи їх до самого верху. Після того герметично закрийте стерилізованими металевими або пластмасовими кришками. Тепер переверніть банки догори дном і залиште остигати при кімнатній температурі.

Після повного остигання продукцію можна зберігати в прохолодному темному місці. Такий компот з полуниці без пастеризації чудово зберігається кілька місяців, не втрачаючи свій аромат і смак.

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся свіжим полуничним напоєм у будь-яку пору року!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини