На пиріжки те, що треба! Варимо варення з кабачків, а хто спробує – ніколи не здогадається, з чого воно

Варення з кабачків та лимонів – незвичайний десерт, який стане справжнім відкриттям для любителів домашніх заготовок. Ніжний і ароматний смак, який нагадує мармелад, порадує вас і ваших близьких.

Цей рецепт варення з кабачків та лимонів стане справжнім відкриттям для всіх любителів домашніх заготовок. Незвичайне поєднання кабачків і лимону створює неймовірно ніжний і ароматний смак, який нагадує мармелад. Готується варення досить швидко і просто, а результат перевершить всі ваші очікування.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Цукор –4 ст.
  • Лимони – 2-3 шт.

Приготування:

Спочатку кабачки потрібно добре промити під проточною водою. Потім видаліть з них середину і очистіть від шкірки. Наріжте кабачки кубиками. Додайте до них мелені лимони (2-3 шт.) і 3 столові ложки цукру. Поставте все на вогонь і проваріть протягом 15 хвилин. Після цього відставте суміш і дайте їй повністю охолонути.

Коли суміш охолоне, додайте ще 1 склянку цукру і знову поставте на вогонь. Варіть протягом 20-30 хвилин, доки суміш не набуде консистенції мармеладу. Готове варення потрібно розлити у стерилізовані банки (вийде дві баночки по 0,5 літра) і закрити герметичними кришками.

Освіжаюче варення з кабачків та лимонів
Освіжаюче варення з кабачків та лимонів

Варення буде мати чудовий смак з легким лимонним ароматом. Зберігайте в прохолодному темному місці, щоб воно зберегло свій смак і аромат на довгий час. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки.

Поради:

Для варення найкраще підходять молоді кабачки з тонкою шкіркою. Вони мають ніжний смак і не потребують довгого приготування.

Щоб лимони легко піддавалися обробці, попередньо ошпарте їх окропом. Це полегшить видалення шкірки і зменшить гіркоту в варенні.

Варення з кабачків з лимоном – це простий і смачний спосіб урізноманітнити ваш раціон та насолодитися ароматом літа у будь-яку пору року. Не бійтеся пробувати нове і дивувати своїх близьких незвичайними десертами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини