Коли вродили томати, завжди запасаю їх таким методом: всього жменька зелені і помідори лишаються соковитими

У зимовий період, як відомо, свіжі помідори стають дорогими й не завжди доступними. Втім, існує ідеальний спосіб зберегти літо у своїй морозильній камері – заморожування помідорів із зеленню.

Помідори займають особливе місце серед сезонних дарів, адже вони додають соковитості та смаку безлічі страв. Тому так важливо мати їх під рукою у будь-який сезон. Саме заморожування овочів дозволяє не лише зберегти їхній смак та користь, але й значно зекономити час при приготуванні.

На відміну від термічно оброблених, заморожені томати зберігають вітаміни та мінерали, які так необхідні організму в холодну пору року. До того ж вже нарізані та підготовлені плоди із зеленню, готові до використання в будь-який момент.

Експерти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодом
Кулінар розповів, як заморожувати томати, щоб вони не втратили сік

Заготовлений у такий спосіб продукт можна використовувати для приготування супів, соусів, рагу, піци та багатьох інших страв.

Що потрібно:

  • Свіжі помідори
  • Зелень (петрушка, кріп, базилік тощо)
  • Пакети або контейнери для заморожування

Ретельно промийте помідори під проточною водою. Наріжте їх на кубики або часточки, залежно від того, як ви плануєте їх використовувати. Ви можете також видалити шкірку, зануривши томати на кілька секунд у киплячу воду, а потім у холодну воду – це зробить процес легшим.

Промийте зелень, обсушіть її та дрібно наріжте. Можна використовувати будь-яку на ваш смак – петрушку, кріп, базилік, кінзу й таке інше.

Як підгодувати помідори молоком і йодом
Кулінар розповів, як заморожувати томати, щоб вони не втратили сік

Тепер у великій мисці змішайте нарізані помідори із подрібненою зеленню. Ретельно перемішайте, щоб нарізка рівномірно розподілилася серед помідорів, після чого викладіть підготовлену суміш в пакети або контейнери для заморожування. Розділіть на порції, які вам буде зручно використовувати надалі. Пакети можна розплющити, щоб вони займали менше місця у морозильній камері.

Далі помістіть тару з продуктами в морозильну камеру. Через кілька годин вони будуть повністю заморожені та готові до використання протягом зими.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини