Коли біля хати нападала алича — завжди готую цей компот: такий смачнющий, що банок 30 вже закатала вдома

Компот з жовтої аличі – це чудовий спосіб урізноманітнювати своє меню протягом довгої зими. Жовта алича надає компоту насиченого смаку, красивого кольору та корисних вітамінів.

Приготування компоту з аличі у банках не потребує багато зусиль, а результатом стане натуральний, ароматний напій. Ось, все, що вам знадобиться:

  • Жовта алича – 2 кг
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 500 г
Шеф-кухар поділився смачним рецептом компоту з аличі на зиму

Звісно, спочатку добре промийте аличу під проточною водою. Відібрані плоди повинні бути без пошкоджень та гнилі. За бажанням, можна наколоти кожну зубочисткою або виделкою, щоб уникнути розтріскування під час заливки окропом.

Обов’язково ретельно вимийте банки та кришки з содою. Стерилізуйте скляну тару будь-яким зручним для вас способом: на пару, у духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть у воді протягом 5 хвилин.

Тепер можна розкласти аличу у стерилізовані банки, заповнюючи їх на 1/3 або 1/2 об’єму, залежно від бажаної насиченості компоту, а тоді приготуйте сироп. У каструлі закип’ятіть воду. Додайте цукор і розмішуйте, поки він повністю не розчиниться. Якщо ви любите компот з меншою кількістю цукру, можна зменшити його кількість до 300-400 г на 3 л води. Для аромату можна додати у сироп ванільний цукор або корицю. Потім доведіть рідину до кипіння, після чого одразу обережно залийте фрукти гарячим сиропом, залишаючи приблизно 1 см до краю банки.

Шеф-кухар поділився смачним рецептом компоту з аличі на зиму

Далі герметично закрийте банки стерилізованими кришками. Переверніть їх догори дном і накрийте рушником або ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження. Надалі готовий компот зберігайте у прохолодному, темному місці. Він остаточно буде готовий до вживання через 2-3 тижні, коли плоди добре просочаться сиропом і напій набуде насиченого смаку.

Компот з жовтої аличі стане чудовим напоєм як у святкові дні, так і в повсякденні. Його можна подавати охолодженим або кімнатної температури. Крім того, такий компот можна використовувати як основу для приготування желе, десертів та різних коктейлів.

Популярне

Подібні новини