Коли малина не вродила, роблю ось таке чорничне варення: ягоди іде менше, а сам джем у рази смачніший

Чорничне варення – чудова альтернатива традиційному малиновому. Воно не тільки смачне й ароматне, але й неймовірно корисне завдяки високому вмісту важливих для здоров'я речовин.

Не гайте часу та використовуйте сезон чорниці для її консервації й тоді ви зможете не тільки насолоджуватися цим даром природи влітку, але й забезпечити себе корисним і смачним десертом на всю зиму, бо, як відомо, ці плоди є прекрасним антиоксидантом, добре впливають на роботу серця та пам’ять, а ще покращують зір.

Не пропустіть можливість спробувати рецепт, який ми вам пропонуємо, щоб переконатися, що чорничне варення точно не поступиться малиновому, а в чомусь навіть його перевершує!

Інгредієнти

Кулінар розповів, як приготувати смачне і економне чорничне варення
  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 800 г
  • Лимонний сік – 1 столова ложка (за бажанням)
  • Вода питна – 100 мл

Звичайно спочатку ретельно промийте чорницю під проточною водою, видаліть листочки, гілочки, сміття та пошкоджені ягоди й дайте їм трохи підсохнути.

Далі у каструлі з товстим дном потрібного розміру змішайте чорницю з цукром і влийте воду, після чого поставте її на плиту та доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб кришталики цукру повністю розчинилися. Одразу після закипання зменште вогонь і варіть варення протягом приблизно 20-30 хвилин, періодично знімаючи пінку. Обов’язково додайте лимонний сік, бо ви ж знаєте, що він є чудовим консервантом.

Кулінар розповів, як приготувати смачне і економне чорничне варення

Не забудьте перевірити, чи готове варення традиційним способом: капніть краплю на холодну тарілку. Якщо вона не розтікається, варення готове, якщо ні, то поваріть ще трішки.

Тепер, коли ви впевнені в результаті, розлийте гарячу масу в попередньо простерилізовані банки, закрутіть герметично кришками та переверніть догори дном. Залиште їх остигати при кімнатній температурі. А от вже після охолодження надалі закрутку можна зберігати в прохолодній коморі.

Популярне

Подібні новини