Не відрізнити від курячих: рецепт елементарних цибулевих котлет, які ідеально пасують до будь-якого гарніру

На перший погляд, може здаватися, що котлети без м'яса не можуть бути такими ж смачними та ситними, але цибулеві спростовують цей стереотип.

Вони мають настільки ніжний смак і аромат, що багато хто не зможе відрізнити їх від традиційних курячих котлет. Одразу зауважимо, що не варто боятися різкого запаху цибулі та часнику, його не буде. Тому ця страва підходить як для повсякденного меню, так і для святкового столу.

Інгредієнти

Як правильно поливати цибулю влітку
Кухар розповів, як зробити смачні цибулеві котлети
  • Цибуля ріпчаста — 500 г
  • Манка — 5-6 столових ложок
  • Яйця — 2 штуки
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сіль та чорний мелений перець — до свого смаку
  • Зелень (кріп, петрушка) — за бажанням
  • Олія соняшникова — для смаження
  • Панірувальні сухарі — для панірування

Цибулю відчистьте від лушпиння та дрібно наріжте або натріть на тертці. Для м’якшого смаку можна використовувати обидва способи: частину цибулі нарізати, а частину натерти. Якщо ви нарізали цибулю, можна злегка підсмажити її на сковорідці з невеликою кількістю олії до прозорості. Це надасть вашим котлетам більш ніжного смаку.

Тепер у мисці зручного розміру змішайте підготовлену цибулю з манкою, додайте яйця та дрібно нарізаний або пропущений через прес часник. Всипте сіль, перець та дрібно нашатковану зелень (без грубого стебла), якщо використовуєте її. Ретельно поєднайте всі ці продукти, після чого залиште масу настоюватися протягом 20-30 хвилин, щоб манка набухла. Це забезпечить правильну консистенцію котлет і запобігатиме їх розпаданню під час смаження.

Кухар розповів, навіщо заморожувати цибулю перед нарізанням
Кухар розповів, як зробити смачні цибулеві котлети

Далі з настояної маси сформуйте вироби бажаного розміру. Для зручності змочуйте руки у воді, щоб маса не липнула, обваляйте їх в панірувальних сухарях з обох боків, а тоді смажте їх по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки на середньому вогні у заздалегідь розігрітій олії. Подавайте цибулеві котлети гарячими, одразу після смаження. Вони чудово пасують картопляному пюре, свіжим овочам або легким салатам.

Популярне

Подібні новини