Завжди доречно до будь-якого застілля чи перекусу: рецепт літнього салату з авокадо і яйцем за 10 хвилин

Овочі – це нескінчений запах вітамінів і коли, як не влітку, поповнювати організм поживними речовинами? Сьогодні приготуємо з вами цікавий літний салатик з овочів.

Влітку кожен намагається харчуватися так, що мне переїдати і почувати себе добре. Через сильну спеку організм потребу додаткової свіжості і підтримки водного балансу. Якщо друге можна з легкістю вирішити просто попивши води, то з першим ситуація дещо інша. Редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт легенького салату з овочами, який стане ідеальним перекусом або повноцінною вечерею в спекотній літний день.

  • 2 стиглих авокадо;
  • 4 варені яйця;
  • 1 невеликий червоний болгарський перець;
  • 1 маленька червона цибулина;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • Сіль і чорний перець за смаком;
  • 1/4 склянки свіжого базиліку або кінзи (за бажанням).
Рецепт літнього освіжаючого салату
Рецепт літнього освіжаючого салату

Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку і акуратно вийміть м’якоть ложкою. Наріжте авокадо кубиками приблизно 1 см. Варені яйця очистіть і наріжте на четвертинки або шматочки. Червоний перець та червону цибулю наріжте дрібними кубиками. В одній великій мисці акуратно змішайте нарізане авокадо, яйця, червоний перець і цибулю.

В окремій маленькій мисці з’єднайте оливкову олію та лимонний сік. Добре перемішайте до однорідності. Приправте заправку сіллю та чорним перцем за смаком. Полийте салат підготовленою заправкою і обережно перемішайте, щоб інгредієнти добре змішалися, але залишилися цілком. Перед подачею на стіл, якщо бажаєте, посипте салат свіжим базиліком або кінзою для додаткового аромату. Подавайте одразу, поки авокадо не почало темніти.

Цей салат стане чудовим доповненням до обіду або легким вечірнім перекусом. Свіжість авокадо та кремовість яйця поєднуються з ароматними овочами і легкою заправкою, створюючи смачну і корисну страву.

Популярне

Подібні новини