Ніякого майонезу! Салат зі смажених баклажанів та помідорів: всього лише 5 інгредієнти, а така смакота!

Салат зі смажених баклажанів, помідорів та з хрусткими шматочками болгарського перцю – це завжди вигідне та неповторно смачне поєднання! Він чудово смакує як у теплому вигляді, так і в охолодженому!

Інгредієнти:

  • Баклажани – 400 г
  • Помідори – 300 г
  • Болгарський перець – 200 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Яблучний оцет – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Перш за все, слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Для того щоб салат виглядав неймовірно апетитно та яскраво, по можливості рекомендується взяти болгарські перці різних кольорів. Цибулю можна використовувати як червону, так і звичайну ріпчасту або ж інші сорти. Всі овочі варто промити в чистій холодній воді та обсушити рушничком або паперовими серветками, щоб прибрати залишки води.

Насамперед потрібно замаринувати цибулю. Для цього слід очистити цибулину від шкірки, промити і нарізати тоненькими півкільцями або чверть кільцями. Далі необхідно відправити її в глибоку невелику миску, залити яблучним або бальзамічним оцтом, перемішати все і залишити осторонь.

Після цього баклажани слід нарізати півкільцями, кубиками або брусочками. Потім необхідно відправити їх в глибоку ємність, посипати сіллю (приблизно 0,5-1 столова ложка), перемішати та залишити орієнтовно на 15-20 хвилин. Таким чином ви приберете гіркоту з баклажанів. Через вказаний час “синенькі” варто промити і віджати.

Цей легенький салатик зі смажених баклажанів та помідорів готую ледь не кожного дня
Цей легенький салатик зі смажених баклажанів та помідорів готую ледь не кожного дня

Далі болгарський перець спершу необхідно розрізати на дві частини, видалити серцевину та насіння, а потім нарізати його тоненькими брусочками чи півкільцями. Помідори слід подрібнити кубиками або дольками. Після цього відправте всі нарізані інгредієнти в салатницю.

На сковорідці потрібно розігріти 30 мл олії (може знадобитися трішки більше) та обсмажити шматочки баклажанів до появи золотистого відтінку, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Після цього викладіть баклажани на серветку.

Потім киплячою олією зі сковорідки обдайте перець, помідори та перемішайте. Додайте до салатниці баклажани та мариновану цибулю (її попередньо відіжміть від оцту). Додайте до всіх компонентів часник, пропущений через прес або дрібно нарізаний.

На наступному етапі зелень потрібно промити, обсушити та подрібнити. Для цього салату чудово підійдуть кріп, петрушка, кінза або зелена молода цибуля. Далі варто вилити соєвий соус у салат, ретельно все перемішайте та спробувати на смак. При необхідності досоліть. Також на цьому етапі можна додати перець чилі або мелений запашний перець за смаком. Смачного!

Популярне

Подібні новини