Беру 5 вафель, за 7 хвилин готую крем і торт вже на столі: рецепт швидкого десерту до чаю без запікання

Для всіх любителів простих і смачних десертів пропонуємо рецепт вафельного торта, який ідеально підійде для чаювання. Цей торт готується швидко, а результат завжди радує.

Вафельний торт має ряд переваг, завдяки яким він стає ідеальним десертом для чаювання. По-перше, його приготування займає мінімум часу і зусиль. Вам не потрібно пекти коржі або готувати складні креми – все, що потрібно, це прості інгредієнти та кілька хвилин для складання.

По-друге, торт виходить дуже смачним завдяки крему, який добре поєднується з вафлями, роблячи десерт легким і повітряним. Можливість додати какао-порошок дозволяє змінювати смак, що робить його ще більш універсальним. По-третє, вафельний торт ідеально підходить для будь-якого свята або простого чаювання, бо його можна швидко приготувати, а виглядає він дуже апетитно. Вам знадобиться:

  • 5 вафельних коржів (можна використовувати як готові вафлі, так і самостійно спечені);
  • 200 г сметани (або вершків);
  • 150 г згущеного молока;
  • 50 г горіхів (волоські або мигдаль);
  • 2 столові ложки какао-порошку (опційно, для шоколадного смаку);
  • 1 чайна ложка ванільного цукру.
Рецепт ідеального вафельного торта
Рецепт ідеального вафельного торта

У глибокій мисці змішайте сметану або вершки зі згущеним молоком. Для більш насиченого смаку додайте ванільний цукор. Якщо хочете шоколадний варіант, додайте какао-порошок і добре перемішайте до однорідної консистенції. Подрібніть горіхи в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою блендера або ступки.

На плоску тарілку або піднос викладіть перший вафельний корж. Щедро намажте його кремом. Потім посипте частиною подрібнених горіхів. Накрийте другим вафельним коржем і знову намажте кремом і посипте горіхами. Продовжуйте в тому ж порядку, поки не використовуєте всі вафельні коржі. Накрийте верхній вафельний корж залишками крему і розрівняйте його. Посипте зверху залишками подрібнених горіхів для декоративного ефекту. Дайте торту настоятися в холодильнику мінімум 2 години. Це дозволить вафлям просочитися кремом і зробить торт більш ніжним і смачним.

Популярне

Подібні новини