У магазині такий точно не купиш! Беру 4 штучки яблук – і готую сама домашній зефір. Не гірше кондитерів!

Домашній зефір із яблук – це неймовірно смачний, ніжний і бюджетний смаколик для всієї родини. А головне, готувати такий десерт простіше простого, навіть духовка не знадобиться!

Інгредієнти:

  • 725 г цукру
  • 8 г агар-агару
  • 1 шт. яєчного білка
  • 15 г ванільного цукру
  • 160 мл води
  • 4 шт. яблук

Приготування:

Спочатку слід підготувати інгредієнти. Яблука варто ретельно помити, обсушити, очистити їх від шкірки та нарізати на часточки, видаливши серцевину з насінням.

Далі з яблук необхідно отримати пюре. Для цього їх слід викласти на відповідний посуд та відправити у мікрохвильовку приблизно на 5 хвилин, повторюючи цю процедуру декілька разів, поки яблука не стануть м’якими. Після цього за допомогою блендера зробіть пюре (250 г).

Потім до яблучного пюре необхідно додати ванільний цукор і 250 г цукру, все добре змішати та залишити остигати. Надалі знадобиться повністю охолоджене пюре.

На наступному етапі варто підготувати насадки та кулінарні мішки, а також пергаментні листи, де надалі потрібно буде розмістити зефір, а потім змішати з водою 4 чайні ложки без гірки (8 г) агар-агару. Крім того, це можна зробити навіть заздалегідь.

Про магазинний зефір вже і забула - готую його сама із яблук
Про магазинний зефір вже і забула – готую його сама із яблук

Після цього охолоджене яблучне пюре необхідно перекласти в чашку міксера та почати збивати, додавши по мірі збивання половину яєчного білка. Рекомендується робити це приблизно 2 хвилини, а потім додати залишки білка та продовжити збивати всю суміш до зміни кольору на білий та збільшення маси. Міксер слід залишити увімкненим, поки готуватимете агар.

Потім агар-агар потрібно поставити на плиту, довести його до кипіння (маса буде схожою на кисіль), додати 475 г цукру, все перемішати та варити близько 4 хвилин. Однак після закипання радять зменшити вогонь.

Пюре у цей час все ще має збиватися. Потрібно зняти з плити сироп з агаром та почати вливати його тоненькою “струйкою” по стінці миски в яблучне пюре з білками, не припиняючи збивання. Після цього продовжуйте збивати ще 5 хвилин. Суміш радять збивати, поки вона не поважчає та не почне спадати з вінчика.

Далі слід розкласти масу по кулінарних мішечках. Однак зверніть увагу, що це потрібно робити швидко, оскільки маса дуже стрімко застигає. Після цього зефірки з мішечків необхідно викласти на пергаментні листи та залишити їх на столі при кімнатній температурі на всю ніч або мінімум на 12 годин. Смачного!

Популярне

Подібні новини