Неймовірно смачний шоколадний брауні в чашці в мікрохвильовці за 5 хвилинок: готую ледь не щодня

Шоколадний брауні в чашці в мікрохвильовій печі – це неймовірно смачний десерт, на приготування якого йде мінімум продуктів та всього лише 5 хвилин. Такий рецепт неодмінно слід взяти собі на замітку!

Інгредієнти:

  • 50 г темного шоколаду
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 шт. яйця
  • 2 ст. л. пшеничного борошна

Приготування:

Спершу потрібно підготувати всі інгредієнти. Шоколад радять взяти натуральний, якісний, підійде як темний, так і молочний або гіркий. Саме від його вибору буде залежати насиченість десерту. Це ж саме стосується й масла – воно повинно бути, перш за все, смачним та не містити рослинних жирів у складі.

Далі слід взяти контейнер або мисочку, яку можна ставити у мікрохвильовку, покласти туди поламаний на шматочки шоколад та висипати цукор. Його кількість краще регулювати за власним смаком та гіркістю шоколаду. Потім необхідно додати масло.

Після цього миску з продуктами слід поставити у мікрохвильовку на максимальну потужність приблизно на 30-45 секунд. За цей час масло має розтанути. Однак, вказаний час може відрізнятися в залежності від особливостей роботи вашої техніки.

Фантастично смачний шоколадний брауні в чашці в мікрохвильовій печі за 5 хвилинок
Фантастично смачний шоколадний брауні в чашці в мікрохвильовій печі за 5 хвилинок

Потім слід перемішати продукти – шоколад у гарячому маслі швидко розтопиться, а цукор розтане. Далі яйце необхідно вбити в отриману шоколадну масу та перемішати.

На наступному етапі варто всипати борошно та перемішати за допомогою вінчика. Зазвичай його може піти трішки менше або більше від вказаної кількості у рецепті, тому слід дивитися на консистенцію тіста. Воно повинно стати густим, як сметана.

Після цього потрібно взяти чашку (наприклад, 250 мл), яку можна використовувати в мікрохвильовці, та вилити в неї тісто. Однак зверху слід залишити трішки місця, оскільки брауні під час випікання підніметься.

Готувати брауні варто в мікрохвильовці на максимальній потужності приблизно 1-3 хвилини. Краще почати з 1 хвилинки, а після цього додати ще час в залежності від його готовності. Рекомендується доторкнутися брауні зверху – його поверхня має стати твердою. Однак на цьому етапі важливо не перетримати брауні, оскільки всередині він повинен залишитися трішки вологим. За бажанням його можна посипати зверху цукровою пудрою. Смачного!

Популярне

Подібні новини