Сестра-кондитерка розповіла, як приготувати торт за 20 хвилин: простий рецепт ягідно-сирного десерту

Приготування торта без випічки – досить просто, якщо знати правильний рецепт. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати смачний ягідно-сирний тортик всього за 20 хвилин.

Ягідно-сирний торт без запікання — це ідеальний десерт для тих, хто хоче швидко і без зайвого клопоту приготувати щось смачне. Легкий, освіжаючий і дуже ароматний, він підійде як для сімейного вечора, так і для святкового столу. І що найголовніше — його можна приготувати всього за 20 хвилин.

  • 200 грамів пісочного печива;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 400 грамів сиру (краще м’якого, пастоподібного);
  • 200 мл вершків (жирність від 30%);
  • 100 грамів цукрової пудри;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 200 грамів свіжих або заморожених ягід (полуниця, малина, чорниця);
  • 10 грамів желатину;
  • 50 мл води.

Почнемо з основи торта. Подрібніть пісочне печиво в крихту за допомогою блендера або покладіть печиво в пакет і розкачайте качалкою. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з подрібненим печивом до однорідної маси. Викладіть отриману масу у форму для торта (діаметром приблизно 20 см) і щільно утрамбуйте, формуючи основу. Поставте форму в холодильник, поки готуєте начинку.

Унікальний рецепт ягідно-сирного торта без випічки
Унікальний рецепт ягідно-сирного торта без випічки 

Далі приготуйте сирний крем. В глибокій мисці змішайте м’який сир, цукрову пудру та ванільний екстракт. В окремій мисці збийте вершки до м’яких піків і обережно змішайте їх із сирною масою.

Для стабілізації крему використайте желатин. Розчиніть желатин у 50 мл теплої води та залиште на 5 хвилин, щоб він набух. Потім нагрійте його на водяній бані або в мікрохвильовці до повного розчинення, але не кип’ятіть. Тонкою цівкою влийте желатин у сирно-вершкову масу, постійно перемішуючи.

Дістаньте форму з основою з холодильника і рівномірно розподіліть по ній сирний крем. Зверху викладіть ягоди, злегка втиснувши їх у крем. Ви можете використовувати будь-які ягоди на свій смак або навіть змішати кілька видів.

Поставте торт у холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб він добре застиг і набрався смаків. Якщо часу немає, можна скоротити час охолодження до мінімуму, використовуючи морозильну камеру на 20-30 хвилин.

Популярне

Подібні новини