Бабуся Орися Іванівна з дачі “годує” землю восени цими 3 “стравами”: навесні город буяє, як на дріжджах

Щоб отримати великий врожай на своїй ділянці, восени необхідно правильно готувати ґрунт. За цілий сезон інтенсивного плодоношення земля сильно вичерпалася і "благає" про необхідність підживлення.

У цій статті ми розповімо вам про три основні підживлення для ґрунту, які повністю відновлять її родючі властивості.

Насамперед хочемо згадати про гній, який вносять під час перекопування. Це абсолютно натуральне та універсальне добриво, що містить багато магнію і кальцію, які знижують показники кислотності ґрунту. У гної є фосфор і калій в доступній формі, тому рослинам їх легко засвоїти.

Тривалий час після внесення гною в ґрунті зберігається азот, а також присутні корисні бактерії та мікроорганізми для формування гумусного шару. Вносити гній слід у наступних пропорціях: на один квадратний метр площі потрібно близько 2-3 кілограмів для піщаного ґрунту та до 8 кілограмів для глинистої ділянки.

Досвідчені городники розповіли про три найкращі осінні підживлення для ґрунту
Досвідчені городники розповіли про три найкращі осінні підживлення для ґрунту

Також можна використовувати торф – хоча він не додає поживних речовин, але покращує фізичні властивості землі, роблячи її рихлішою, повітряною, теплою і збагаченою киснем.

Найбільш ефективним торф’яне добриво буде на глинистих та піщаних ґрунтах. Для підживлення грядок можна використовувати тільки низинний торф або торф, що розклався; верховий торф не підійде. Восени слід вносити по 5 кілограмів торфу на кожен квадратний метр ділянки. Окрім цього, дачники часто використовують компост.

Компост корисний для ґрунту, і його дуже легко зробити з рослинних та харчових відходів. Восени на один квадратний метр ділянки необхідно вносити по 1-2 відра цього добрива. За зиму частина речовин вимивається, органіка насичується вологою, і навесні компост стане дуже корисним для городу.

Популярне

Подібні новини