Чим засіяти город від бур’янів: нічого не прополюю на своїй ділянці, і ніяких хімікатів не застосовую!

Кожному власнику ділянки хочеться мати гарний газон чи город без непотрібних бур'янів. Але постійне використання хімічних засобів може бути не лише дорогим, а й мати неприємні наслідки для довкілля.

Розповідаємо далі в матеріалі про ефективні способи, чим засіяти ділянку, щоб не росли бур’яни.

Чим засіяти ділянку: поради

По-перше, правильне зміцнення ґрунту придушує зростання бур’янів. Замість хімічних добрив рекомендується використовувати органічні добрива, такі як перегній, компост або зелене добриво, які сприяють підвищенню родючості ґрунту, зміцненню кореневої системи та уповільненню росту бур’янів.

По-друге, мульчування – це процес покриття ґрунту шаром органічного матеріалу, такого як солома, тирса, торф або трав’яні відходи. Цей шар допомагає створити бар’єр для зростання бур’янів, утримує вологу та поживні речовини у ґрунті, а також захищає коріння рослин від перегріву та пересихання. Мульчування є простим та ефективним способом придушення бур’янів і безпосереднього контролю їх зростання.

На моєму городі не росте жоден бур'ян – просто засіяла ділянку цими суперкорисними культурами: диво ефект
На моєму городі не росте жоден бур’ян – просто засіяла ділянку цими суперкорисними культурами: диво ефект

Сидерати

Окрема тема – це сидерати. Вони допомагають запобігти росту бур’янів, а також дають можливість не прополювати ділянку або не косити часто траву на газоні. Список сидератів досить об’ємний: фацелія, гірчиця, віка, овес, ріпак, люпин, люцерна, запашний горошок, гречка, конюшина, редька олійна, горох, квасоля.

Зазвичай сидератним травам дають підрости протягом півтора-двох місяців. Тоді вони наберуть об’ємну зелену масу, але ще не зацвітуть. Потім їх потрібно переорати або перекопати, загортаючи ніжну зелень у землю. Там вона перегниє, виступаючи у ролі органічного добрива.

Таким чином, зміцнення ґрунту органічними добривами, мульчування та засівання ділянки сидератами – це ефективні способи створити облагороджену ділянку, вільну від бур’янів, а також скоротити необхідність постійного прополювання чи скошування.

Популярне

Подібні новини