Смородина родить, як скажена: 3 л цього “зілля” під кущ, і ягоди солодкі, наче мед. Сусіди просять рецепт

Смородина - неймовірна смачна ягода, яку обожнюють багато українців. Та щоб кущі давали рясний врожай - про них треба ретельно дбати. Розповідаємо всі хитрощі.

Відомо, що смородина прокидається однією з перших після зимових заморозків. Досвідчені дачники та садівники починають підготовку смородини до наступного садово-городнього періоду восени, оскільки навесні або пізніше взимку зробити це проблематично. Правильне обрізання рослини допоможе зберегти врожай, але важливо також підібрати відповідне добриво.

Найбільш безпечним, корисним і недорогим засобом є картопляний крохмаль. Фосфор і калій, що містяться в ньому, позитивно впливають на кущ смородини, збільшуючи врожай та покращуючи розвиток кореневої системи. Вуглеводи у складі крохмалю сприяють активному зростанню зеленої маси навесні, а також живлять корисні мікроорганізми. Ягоди смородини стають більшими за розміром і солодшими, а сам кущ плодоносить довше.

Ми розповімо, як правильно виготовити підживлення з картопляного крохмалю. Спершу беремо 250 г крохмалю і розчиняємо його у 5 літрах води. Отриману суміш доводимо до кипіння, не забуваючи регулярно її помішувати. Після цього остуджуємо розчин і розводимо його у двох відрах води, по 10 літрів у кожному. Підживлення готове до застосування.

Чим підживити смородину восени: поради городників
Чим підживити смородину восени: поради городників

Перед використанням добрива рясно поливаємо ґрунт водою. Потім під кожен кущ заливаємо щонайменше 3 літри розчину. Якщо у вас росте чорна смородина, можна вносити до 5 літрів добрива, оскільки цей вид смородини дуже чутливий до зимових холодів. Поєднання натурального підживлення та грамотної обрізки допоможе отримати добротний і смачний врожай наступного садово-городнього сезону.

Популярне

Подібні новини