Двоярусна посадка часнику – ваш квиток до городнього успіху: врожай помножиться на 2, а робота – ні!

Часник — це невибаглива культура, яку вирощують на своїх ділянках багато городників. Висаджувати його можна і навесні, і восени. У сьогоднішній статті ми розповімо про двоярусну посадку часнику.

Відразу хочемо зазначити, що цей спосіб посадки підходить лише на добре удобреній ділянці. На важких ґрунтах двоярусний метод не підійде.

Перед тим як розпочати посадку часнику, потрібно підготувати грядку. Її готують заздалегідь — за тиждень-півтора до посадки. Ґрунт перекопують, ретельно видаляють бур’яни. На один квадратний метр вносять 5-6 кг перегною, 30 г суперфосфату та 20 г калійної солі. За день-два до посадки додають аміачну селітру з розрахунку 10 грамів на квадратний метр. Якщо ґрунт сухий, проливаємо його теплою водою.

Суть двоярусної посадки часнику полягає в наступному: перший ряд висаджуємо на глибину 12 сантиметрів, присипаємо ґрунтом, а потім висаджуємо другий ряд уже на глибину 8 сантиметрів. Усе це знову ж таки присипаємо ґрунтом. Завдяки такому способу посадки можна отримати подвійний врожай часнику на однаковій площі.

 Городники розповіли про двоярусну посадку часнику
Городники розповіли про двоярусну посадку часнику

При такій посадці часник чудово розвивається, не заважаючи один одному. Часники виростають однакового розміру, а на смак та товарні якості спосіб посадки не впливає. Посаджені зубчики зовнішнього ряду будуть у вигідніших умовах — їм буде тепло, вони сформують більш інтенсивну кореневу систему, що згодом сприятиме більш високій енергії проростання.

Навесні як нижні, так і верхні ряди будуть проростати й розвиватися однаково. Також варто нагадати про терміни посадки озимого часнику. Його потрібно встигнути висадити до кінця вересня, щоб часник зміг розвинути потужну кореневу систему та навесні дати дружні сходи.

Популярне

Подібні новини