Підслухала у черзі на базарі, чим підгодувати жимолость восени – буде пишне цвітіння та багатий урожай!

Наприкінці сезону жимолость або деревник потребує особливого догляду. Адже для того, щоб рослина успішно пережила холод та активно плодоносила наступного року, важливо правильно підгодувати її.

Важливу роль у догляді за жимолостю грає осіння підгодівля. Правильно підібрані добрива дозволять культурі відновитися після плодоношення, зміцнити витривалість та зимостійкість. У результаті в новому сезоні жимолость пишно цвістиме та дасть хороший урожай. Розповідаємо далі в матеріалі, чим підгодувати рослину.

Коли підгодовувати жимолость восени

Зазвичай підживлення рослини проводять з середини літа та в осінній період. Однак останню підгодівлю здійснюють наприкінці вересня – першій декаді жовтня. Цього часу буде більш ніж достатньо, щоб коренева система та кора пагонів визріли до моменту приходу холодів та встигли підготуватися до зимового періоду.

Чим удобрити жимолость восени

За словами агрономів, для підживлення жимолості підійдуть і органічні, і мінеральні добрива. З натуральних засобів можна скористатися перегноєм, компостом чи золою, а з покупних – калійними та фосфорними. Органічні добрива не лише дадуть харчування чагарнику, а й виконають функції мульчі.

Цей чудо-засіб для підгодівлі жимолості використовую уже більше 15 років: збираю найкращий урожай
Цей чудо-засіб для підгодівлі жимолості використовую уже більше 15 років: збираю найкращий урожай

Важливо пам’ятати, що восени рослині не потрібен азот. Краще використовувати добрива з високим вмістом калію та фосфору. Досвідчені садівники відзначають особливу ефективність сульфату калію та суперфосфату.

Як підгодувати жимолость восени

Компост та перегній під жимолость рекомендується вносити у сухому вигляді. Видаліть усі бур’яни поруч із кущем і розпушіть ґрунт, після чого рівномірно розподіліть добриво навколо і рясно полийте.

Золу можна внести і в сухому вигляді, і у формі розчину. Після видалення бур’янів і розпушування ґрунту рівномірно розподіліть добриво навколо куща. Якщо вносите суху золу, рослину потрібно добре полити.

При дозуванні добрив необхідно враховувати вік чагарника. Для молодих кущів експерти радять узяти 20 г сульфату натрію і 15 г суперфосфату. Дорослим кущам – від п’яти років і старше – потрібно вдвічі більше добрив. Мінеральні добрива можна вносити не тільки у ґрунт, а й обробляти листя рослини.

Популярне

Подібні новини