Саджаєте тюльпани восени? Ось на що саме слід обов’язково звернути увагу: хитрощі досвідчених квітникарів

Весняна ділянка була б не такою барвистою, якби на ній не цвіли тюльпани. Ці прекрасні цибулинні рослини висаджують у саду восени, щоб навесні вони порадували нас своїми різнокольоровими квітками.

Процедуру посадки тюльпанів варто провести бездоганно, щоб квіти були ще більш прекрасними. Дізнайтеся, на що слід звернути увагу під час посадки тюльпанів восени.

Коли садити тюльпани: не проґавте цей важливий момент

Посадку тюльпанів у саду найкраще планувати на вересень і жовтень. Теоретично це можна зробити й у листопаді, але обирати таку пізню дату досить ризиковано. Зважуйтесь на це тільки тоді, коли кліматичні умови в нашому регіоні м’які, погода сприятлива, а температура ґрунту тримається на рівні близько +10°C.

Посадка тюльпанів: на що слід звернути увагу

Успіх вирощування тюльпанів визначається не лише правильно обраною датою посадки. Варто звернути увагу й на кілька додаткових аспектів, найважливішим з яких є здоров’я цибулин та правильна підготовка ґрунту в тому місці, де зростатимуть ці квіти. Важлива й сама техніка посадки тюльпанів, хоча ці рослини здатні прощати дрібні помилки та недоліки, допущені під час цієї процедури. На що звернути увагу при посадці тюльпанів?

Зовнішній вигляд, запах і розмір цибулин

Вони повинні бути здоровими, тобто рівномірно забарвленими, без плям і слідів хвороб. Понюхайте цибулини – вони не повинні мати кислого або пліснявого запаху. Відсортуйте їх за розміром, щоб полегшити посадку.

Обробка

Перед посадкою цибулини тюльпанів слід обробити, щоб захистити їх від хвороб. Для цього їх можна занурити в покупний фунгіцид або, змочивши водою, присипати базальтовим борошном чи деревною золою.

Це мають знати всі садівники, які саджають тюльпани восени – навесні сад буятиме рясним цвітом
Це мають знати всі садівники, які саджають тюльпани восени – навесні сад буятиме рясним цвітом

Місце й ґрунт

Тюльпани найкраще висаджувати на сонячних місцях і на проникному, родючому ґрунті зі слабокислим або нейтральним pH. Перед обробкою ґрунт слід розпушити.

Глибина посадки

За загальним правилом великі цибулини тюльпанів слід садити глибше, а дрібні – мілкіше. Перед цим насипте в кожну лунку по жмені компосту, щоб створити найкращі умови для зростання цих рослин. Садіть тюльпани на глибину, що втричі перевищує висоту цибулин.

Рекомендується висаджувати цибулини тюльпанів у спеціальні пластикові кошики – сітчасте дно та стінки дозволяють стікати зайвій воді, захищають цибулини від гризунів і полегшують вилучення цибулин із землі влітку.

Відстань між цибулинами

Дотримуйтесь інтервалу 10-15 см між дрібними цибулинами і 15-20 см між великими цибулинами.

Мульчування на зиму

Місце посадки тюльпанів рекомендується вкрити мульчею, наприклад, знекисленим торфом, корою чи соломою.

Популярне

Подібні новини