Як відновити засохлу гортензію: зробіть це, і вона знову набуде свого фантастично прекрасного вигляду

Гортензії радують своїми пишними суцвіттями все літо і аж до осені. Але якщо ці чагарники не отримують достатньо води, їхнє листя і квіти в'януть та засихають. Чи можна "оживити" засохлі гортензії?

Гортензії є зірками будь-якого саду, проте якщо їм не приділити певної уваги рослина може засохнути. На щастя, є кілька порад, які допоможуть “оживити” квітку.

Як врятувати засохлу гортензію у відкритому ґрунті

Якщо ви помітили, що садова гортензія засохла, полийте її якнайшвидше. Але не робіть цього опівдні, коли сильно світить сонце, а дочекайтеся вечора, коли температура знизиться і рослині не загрожуватиме тепловий удар. При поливі сухої гортензії намагайтеся лити воду невеликою “струйкою” прямо під кущ. Це буде ефективніше, ніж сильний струмінь води, тому що вода швидко стікатиме, а не поступово вбиратиметься в пересохлий ґрунт.

Як тільки ви добре зволожите ґрунт, дайте рослині напитися та відпочити. Повторіть усю операцію вранці та ввечері наступного дня, а потім поливайте гортензію щодня (вранці чи ввечері), як тільки верхній шар ґрунту трохи підсохне.

Як врятувати пересушену гортензію, що росте в горщиках

Однак проблема засихання гортензій стосується не тільки чагарників, що ростуть у саду, вона може також торкнутися і гортензій, що вирощуються в горщиках на балконах та терасах.

Після цього звичайного трюку моя засохла гортензія знову ожила і почала радувати своїми суцвіттями
Після цього звичайного трюку моя засохла гортензія знову ожила і почала радувати своїми суцвіттями

Якщо ви залишили рослину без нагляду на кілька днів і вона постраждала від посухи, якнайшвидше занурте її разом із горщиком у відро з теплою водою приблизно на півгодини, щоб ґрунт встиг її ввібрати.

Потім витягніть горщик з води і поставте його в тінисте місце, щоб зайва вода могла стекти.

Протягом наступних кількох днів тримайте рослину в захищеному від сонця місці та поливайте її, як тільки верхній шар ґрунту трохи підсохне.

Коли чагарник відновиться, видаліть всі відмерлі частини і замульчуйте ґрунт, наприклад, корою.

Порада:

Коли гортензія достатньо відновиться, підживіть її відповідним добривом (краще за все органічним), а перед зимою внесіть осіннє добриво, щоб допомогти ослабленій рослині пережити складні зимові умови.

Популярне

Подібні новини