Я виявила, що можна посадити в саду для краси: 5 найкращих невибагливих рослин – фантастична краса

Доглянутий та красивий сад практично завжди вимагає великої кількості часу та значної праці. Звичайно, це підійде не для всіх дачників, оскільки хочеться просто відпочити в оточенні зелені та краси.

Розповідаємо далі в матеріалі, які квіти для дачної ділянки є найневибагливішими у догляді та утриманні.

Карликові нарциси “Тет-а-тет”

Нарцис “Тет-а-Тет” – найпопулярніший у світі сорт карликових жовтих нарцисів для відкритого ґрунту та вирощування у горщику на підвіконні.

Ніколи не підводить з цвітінням, навіть при дуже щільній посадці: кожна цибулина формує повноцінний квітконос заввишки 15 сантиметрів, на якому розпускається яскраво-жовта квітка з великою коронкою такого ж кольору. Виділяє ніжний, але сильний аромат.

Космея

Космея – це квітка, яка названа грецьким словом “гармонійна”. У народі її називають “красуня”. Рослина невибаглива, однак дуже ефектна. У дикій природі її найчастіше можна зустріти у Південній Америці.

Космея “чіпляє” не лише ростом та квітами, а ще й декоративним листям. Її зелень нагадує ниточки. Велика кількість тоненьких і довгих листочків формують ажурну “подушку”. Вона має не лише красивий вигляд, але й здатна прикривати від палючого сонця нижчі рослини.

Гейхера

Багато в чому гейхера прославилася завдяки своєму вражаючому листю, колір якого варіюється від темно-червоного до яскраво-золотого та салатового кілька разів за сезон.

Шукаєте найбільш невибагливі квіти для саду і дачі? Зверніть увагу на цей топ-5 розкішних рослин
Шукаєте найбільш невибагливі квіти для саду і дачі? Зверніть увагу на цей топ-5 розкішних рослин

Це вигідно відрізняє гейхеру від інших декоративних видів і дозволяє використовувати для сміливих ландшафтних рішень при оформленні рекреаційних зон.

Ромашка садова

Ромашка вважається доволі поширеним видом квітів, які можна зустріти на багатьох континентах в окультуреній формі. У дикій природі на луках і полях росте ромашка лікарська, яку активно застосовують у лікувальних та косметичних цілях.

Садова ромашка відрізняється міцним і пружним стеблом, а також щільним яскравим бутоном з білими пелюстками та жовтою серединою. Рослина здатна довго цвісти, а іноді – і протягом усього літа. Вона добре виглядає у зрізаному вигляді та здатна довгий період зберігати свій первозданний вигляд.

Крокуси

Ця назва відома всім, хто захоплюється рослинами. Невисокі крокуси першими з’являються на міських клумбах і зникають лише в травні. Деякі види є осінніми. Добре ростуть на сонці та в півтіні. Вимог до ґрунту майже немає – головне, щоб у ньому не застоювалася вода.

Популярне

Подібні новини