Вже не один врожай так зібрала: як посадити помідори під зиму, щоб вони у 2025 пішли у ріст та щедро родили

Посадити томати під зиму? Ну звучить просто неймовірно та навіть слабко віриться, що кущі зможуть протриматися. Проте, це все так. Розповідаємо, що зробити, аби все спрацювало, як слід.

Помідори — саме та городина, якою так приємно ласувати у будь-який сезон. І хоча на дворі жовтень, пора подумати вже про наступний врожай, висадивши кущі під зиму.

Чому це насправді розумна ідея? По-перше, такий підхід дозволяє вам заощадити час і зусилля. Забудьте про мороку з розсадою, підсвічування, пікірування — посадка помідорів в ґрунт прямо зараз економить вам багато клопоту навесні, коли роботи і так повно. Вам потрібно лише закопати насіння або цілий плід, і залишити все на зиму.

Експерти розповіли, як можна виростити помідори на розсаду восени за китайським способом
Як посадити помідори під зиму без теплиці: поради знавців

По-друге, природний відбір, якого зазнають посіви під снігом і морозами, формує міцні та здорові рослини. Вони адаптуються до суворих умов, завдяки чому стають менш схильними до хвороб.

А ще — це реальна можливість звільнити місце на підвіконні, яке зазвичай заповнюють розсадою. І нарешті, ви зможете отримати свої помідори на кілька тижнів раніше, ніж ваші сусіди, які вирощують їх традиційно.

Перш за все підготуйте все необхідне. Спочатку знайдіть ділянку з добрим сонячним освітленням, краще, і добре, якщо це буде місце, де весною не застоюється вода. Виберіть грядки, на яких до цього росли гарбузові, бобові, капуста, цибуля чи часник, адже ці рослини збагачують ґрунт необхідними елементами.

Городники розповіли, як виростити смачні помідори
Як посадити помідори під зиму без теплиці: поради знавців

Перед посадкою додайте по 1 відру перегною та склянку попелу на кожен квадратний метр, щоб збагатити ваш ґрунт поживними речовинами.

Ще одне важливе питання — температура ґрунту. Для посадки насіння вона має бути від 1 до 5 °C. Якщо земля занадто тепла, насіння може прорости раніше, а мороз погубить його. Коли всі умови створені, викопайте лунки глибиною 2-3 см, посійте насіння досить густо, адже не всі з них зійдуть. Потім закрийте лунки землею, але поливати посадки не потрібно — природна волога, що надходить з дощами та снігом, забезпечить рослини всім необхідним.

Популярне

Подібні новини