Поки всі гнуть спину на городі, я вирощую лохину у горщиках: 3 найкращі сорти, які будуть рости у вас вдома

На наш погляд, вирощування лохини у горщиках — це не лише можливий, а й цікавий спосіб отримати врожай корисних ягід навіть у міських умовах.

Погодьтесь — це ідеальний варіант для тих, хто хоче мати власну ягідну плантацію, не виходячи з дому. Для втілення цієї ідеї у життя найкраще підходять низькорослі сорти лохини або сорти середньої висоти, які мають компактну кореневу систему. Ось ті, що рекомендують експерти:

  • Bluegold — компактний сорт, який підходить для вирощування в обмежених умовах
  • Sunshine Blue — має красиве цвітіння та відносно невибагливий у догляді
  • Patriot — сорт середньої висоти з добрим врожаєм

Вибір горщика та субстрату

Садівники розповіли, чим можна поливати лохину в домашніх умовах
Городник розповів, як просто виростити лохину вдома у горщиках

Для вирощування лохини слід обрати горщики об’ємом не менше 20 літрів, а ще краще — 30–50 літрів, оскільки коренева система цієї культури потребує достатнього простору для розвитку. Контейнери повинні мати дренажні отвори для відведення зайвої вологи, щоб уникнути застою води, бо ви ж розумієте, це може призвести до загнивання коренів.

Оскільки рослина потребує кислого ґрунту з рівнем pH 4,0-5,5, то для підготовки субстрату краще використовувати суміш кислого торфу, хвойної підстилки та піску у пропорції 2:1:1.

Полив та підживлення

Ця красуня є вологолюбною рослиною, тому регулярний полив є обов’язковим, особливо у спекотні літні місяці. Однак, варто уникати застою води, щоб не допустити загнивання коренів. Щодо підживлення, вона добре реагує на мінеральні складники, але важливо уникати високих доз азоту.

Догляд за рослиною та обрізка

Дачники розповіли про серпневий догляд за лохиною
Городник розповів, як просто виростити лохину вдома у горщиках

Щоб лохина в горщику добре розвивалася та приносила врожай, слід проводити формувальну та санітарну обрізку. Це стимулює ріст нових пагонів і дозволяє рослині краще провітрюватися. Обрізку рекомендують проводити ранньою весною до початку активного росту.

Зимівля у контейнері

Оскільки кущі цієї ягоди є морозостійкими, у контейнерах її слід захищати від надмірного промерзання, заносячи до приміщення з температурою 0-5°C або зберігати на дворі, обгорнувши утеплювальним матеріалом.

Популярне

Подібні новини