Навіть з кволого зубчика виростить головка розміром з кулак! Просто не замочуйте часник в чому попало

Ви точно чули, що перед посадкою часник потрібно замочити. Проте, не всі засоби для цього підходять. Розповідаємо про підживку, яка і оздоровить, і збільшить врожай.

Ось і настав час висаджувати озимий часник. Втім, тут не все так просто. Перед тим, як закопати зубчики, їх слід замочити, аби уберегти від усіляких захворювань. Часто можна зустріти поради про те, що посівний матеріал варто класти у марганцівку. Втім, цей метод часто підводить, адже можна так нахімічити з перманганатом, що й зіпсується все насіння.

Озимий часник зазвичай висаджують за 25-35 днів до настання перших холодів. За цей час зубчики мають вкоренитися і сформувати міцну кореневу систему. Разом із тим зелені пагони не мають сильно зрости і рослина збережеться до весни.

Експерти розповіли, як посадити озимий часник серед сидератів і в чому перевага такого методу
Дачники розповіли, як правильно замочувати часник на посів

Здавалось би, на дворі холодно, ніякий грибок не виживе. Втім, це не так. Патогенні мікроорганізми здатні пережити у ґрунті навіть найлютішу зиму та дебютувати, коли на вулиці 0 градусів. Тому, перед тим, як почнете садити часник, його зубчики слід знезаразити.

Один із найбільших розповсюджених способів – це замочування в гарячій воді. Часточки цибулини занурюють воду при температурі близько +45°C на дві години. Така процедура знищить патогени, які можуть бути присутніми на часнику, а також зміцнить його проти хвороби.

Експерти розповіли, як посадити озимий часник серед сидератів і в чому перевага такого методу
Дачники розповіли, як правильно замочувати часник на посів

Крім гарячої води, існує ще кілька методів обробки городини перед посадкою. Наприклад, можна занурити зубчики в розчин кухонної солі. Для цього потрібно розвести три столові ложки солі у п’яти літрах води і промити в цьому розчині посівний матеріал протягом кількох хвилин. Довго не тримаємо! Потім їх відразу занурюють на одну хвилину в розчин середнього купоросу (одна чайна ложка на десять літрів води). Після такої обробки часник відразу викладаємо на суху поверхню, не промиваючи їх водою.

Популярне

Подібні новини