Допоможіть полуниці у жовтні і вона віддячить вам потужним врожаєм влітку: 1 просте правило для плодючості

Полуниця — найсмачніша садовина, яку нам може подарувати літо. Як же зараз, у жовтні, доглядати за кущиками, аби вони пишно родили та потроїли врожай наступного року.

Осінь невпинно крокує Україною. І хоча у жовтні вже природа відпочиває, зараз важливо звернути увагу на полуницю, яка вже закінчила свій літній марафон та буде “впадати у сплячку”. Є одне просте правило, якого варто дотримуватися, щоб забезпечити садовині належні умови для росту: це своєчасне підживлення, яке допоможе кущам набрати сили й підготуватися до зими.

Осінній догляд починається з обрізки старого листя. Пожовклі, хворі або зів’ялі частини рослини варто видалити, щоб кущі змогли дихати вільніше і не піддавалися впливу хвороб. Також важливо звільнити грядки від бур’янів, які можуть поглинути життєдайні ресурси з ґрунту. Землю навколо кущів слід злегка розпушити, дозволяючи корінню отримати доступ до свіжого повітря.

Городники знайшли дієвий спосіб підвищення врожаю полуниці
Городник розповів, як правильно підживити полуницю в жовтні

Але ключ до потужного врожаю наступного року криється у правильному підживленні. У жовтні полуниця особливо потребує калію та фосфору, адже ці елементи забезпечують укріплення кореневої системи та підвищують імунітет рослини, готуючи її до зимових випробувань. Деревний попіл стає ідеальним природним джерелом цих речовин. Він має надзвичайну здатність не лише живити ґрунт, але й захищати полуницю від стресів, а також збалансовує рівень кислотності, що особливо важливо для гармонійного розвитку кущів.

Правильний вибір сорту суттєво впливає на врожайність та вироджуваність полуниці
Городник розповів, як правильно підживити полуницю в жовтні

Осіннє підживлення можна провести у два етапи. Спершу варто розсипати сухий попіл біля коренів кущів, дозволяючи йому поступово насичувати землю корисними речовинами. А через тиждень або два, можна вливати настій на основі золи. Для цього потрібно взяти 100-150 згорілої деревини і розвести її у 10 літрах води. Отриманим розчином ретельно поливають кожен кущ, вливаючи по пів літра під кожен.

Популярне

Подібні новини