Баштанка родить так, що беремо вихідні зібрати врожай: врахувала при посіві ці 3 нюанси і гарбузові родять

Щоб ці солоденькі та ароматні "пузани" радували вас своїм смаком та виглядом, щоб урожай був щедрим, у цій статті розповімо про особливості їхнього вирощування.

Диня, гарбуз та кавун, так би мовити, діти сонця, тому всім їм потрібна велика його кількість. Ідеальна ділянка для вирощування цих культур — це місце, що добре освітлюється протягом усього дня і захищене від сильного вітру. Їм не подобаються низини та вологі місця, де може застоюватися вода.

Втім, це не все для досягнення гарного врожаю. Для гарбузових потрібен легкий, але поживний ґрунт. Найкраще вони ростуть на суглинках з додаванням органіки. Тож перед висадкою обов’язково удобріть землю перегноєм або компостом. Зробити це можна ще восени. Внесіть 4-6 кг органічного добрива на 1 м2.

Вибір насіння, посадка та догляд

Експерти розповіли, яке добриво для кавунів краще не використовувати, аби не втратити врожай
Городники дали поради по вирощуванню гарбузових культур на дачі

Не менш важливо обрати якісне насіння. Для динь і кавунів обирайте ранньостиглі сорти, які встигають дозріти в коротке літо. Гарбузи ж здатні краще переносити прохолоду, але їм теж буде приємніше у теплі.

Посів починайте у другій половині весни, коли ґрунт прогріється до +12-15°C. Відстань між лунками має бути не менше 70-80 см, і навіть до 1 метра для гарбузів. Глибина загортання землею — 3-5 см.

Ці вірні ознаки неодмінно підкажуть вам, що вже прийшов час збирати дині та кавуни
Городники дали поради по вирощуванню гарбузових культур на дачі

Коли з’являться перші сходи, рослини потребують регулярного поливу, але важливо не заливати їх. У фазі ж активного росту поливайте раз на тиждень. Коли плоди почнуть дозрівати — скоротіть полив, щоб плоди були солодшими. А для того, щоб вони виросли великими, важливо правильно формувати кущі: краще за все це робити в один-два стебла, видаляючи зайві пагони. Правда гарбузи можна залишити трохи вільнішими, але все ж обмежте кількість плодів на одній рослині до 3-4.

Ці культури добре реагують на регулярне підживлення. На початку вегетації їм підходять азотні добрива, а пізніше, коли починається утворення плодів, додайте фосфорно-калійні. Робіть це раз на два тижні.

Популярне

Подібні новини