“Не міг уявити, як їм важко”: TVORCHI розповіли, як створили пісню, з якою представлять Україну на Євробаченні

Молодий український гурт "TVORCHI" представить Україну на найбільшому пісенному конкурсі Європи Євробаченні. Вони перемогли з піснею "Heart of Steel" та розповіли історію її написання.

Нещодавно минув фінал Національного відбору на найбільший пісенний конкурс Європи Євробачення, де перемогу здобув молодий тернопільський гурт “TVORCHI”. Вони отримали максимальний бал від глядачів — 10, а журі оцінило їх трохи гірше, подарувавши дуету 9 балів. Друге місце посіла відома бандуристка KRUTЬ, яка отримала від глядачів 8 балів, проте потрапила в серце суддів, які поставили її на перше місце серед усіх учасників. На третьому місці опинилася співачка Jerry Heil з 17-ма балами.

Зазначимо, що для цієї трійки лідерів цьогорічного Національного відбору на Євробачення, участь у цьому етапі конкурсу не перша. Вони вже боролися за перемогу та можливість представити Україну на Євробаченні. Однак, пощастило стати першими саме гурту “TVORCHI” з піснею “Heart of Steel”.

Гурт дякує за довіру глядачам (скріншот з програми)
Гурт дякує за довіру глядачам (скріншот з програми)

Історія створення пісні, яка прозвучить від України на Євробаченні-2023

Молодий гурт, як і всі українські виконавці, дуже перейнялися подіями в рідній країні після 24 лютого та вилили свої думки, емоції та переживання у власну творчість. Як зазначають музиканти в одному зі своїх інтерв’ю, вони мають безліч матеріалу, який створили після початку повномасштабного вторгнення. Одним з таких доробків і стала “Heart of Steel”.

На створення цієї пісні “TVORCHI” надихнули події на Азовсталі. Андрій Гуцуляк, один із учасників гурту, розповів, що тоді вони, як і всі українці, постійно моніторили новини. І коли побачили відео з людьми з Азовсталі, які облетіли ледве не всю країну, не стримали емоцій.

“Важко уявити, як їм було тяжко там і, певно, виникла думка, що це кінцева точка, але в очах наших воїнів я побачив вогонь, силу волі та незламність. Тоді в мене пройшлись мурахи спиною. Ці емоції надихнули мене написати цю пісню”, – коментує свої враження від перегляду відео з Азовсталі Гуцуляк.

Гурт також зазначає, що в кожного українця є сталеве серце, що є прикладом для кожної людини в такий непростий час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини