В студії ТСН стало менше ведучих: Лідія Таран перебралася у Францію і не збирається назад

Телеведуча Лідія Таран виїхала з території України у Францію, аби захистити свою єдину доньку. У цій країні вона не просто швидко призвичаїлася до нового життя, а й вирішила залишитися там на тривалий проміжок часу.

Лідія Таран не один рік зустрічала глядачів усмішкою, коли вони вмикали новини по телебаченню. Однак, нині зірка, поставши перед вагомим вибором: залишитися в Україні та працювати на інформаційному й волонтерському фронтах на теренах рідної держави чи виїхати за кордон, де буде безпечніше, так само волонтерити та допомагати, однак не вдома. Вона обрала другий варіант.

Рішучим фактором переїзду Лідії Таран у Францію стало бажання забезпечити своїй 15-річній доньці Василині безпечне середовище. Також серед зазначених ведучою причин виїзду було те, що вона не хоче заважати військовим виконувати свою роботу.

Чим Таран займається у Франції і чому залишається там?

Лідія Таран з донькою Василиною проживають у місті Нансі, де вони активно підтримують Україну на інформаційному фронті, розповідаючи людям про злочинні дії сусідньої країни на нашій території.

Лідія Таран з донькою у Франції
Лідія Таран з донькою у Франції

Про це все телеведуча активно ділиться на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Наприклад, там вона розповіла, що наразі навчається в університеті. Лідія Таран зазначила, що це французький університет, тому навчання там відбувається відповідною мовою.

Окрім цього, вона зіштовхнулася й з іншими складнощами, адже системи навчання в Україні та Франції значно відрізняються. Ведуча жартує, що іноді навіть місцеві не розуміють, чого саме від них хочуть викладачі.

Наприклад, одного разу Таран написала та надіслала письмове досьє, яке, як виявилось, треба було представляти усно. Але хто не потрапляв у такі цікаві ситуації протягом студентських років?

Також телеведуча розповіла, що навіть у Франції вона працює кореспондентом від місця своєї праці в Україні. А її донька здобуває освіту паралельно у двох школах: в українській та французькій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини