Олександр Усик пожертвував на благодійність 14 мільйонів: куди підуть гроші легендарного українського боксера?

Легендарний український боксер нещодавно став справжнім меценатом. У мережі стало відомо про те, Олександр Усик пожертвував на благодійність майже 14 мільйонів гривень – деталі

Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі став видатним не лише у професійній спортивній діяльності, а й благодійності. Так, нещодавно на офіційній сторінці одного з українських благодійних проєктів з’явився допис, в якому вони відзвітували, що легендарний боксер передав їм майже 14 мільйонів гривень. Куди підуть гроші та кому Усик взагалі надіслав кошти?

Олександр Усик і 14 мільйонів

Відомий український боксер переказав велику суму грошей фонду Newkraine, який займається відбудовою та подоланням наслідків війни в Україні. Організація реалізує в життя власні благодійні проєкти, а також займається фінансуванням менших та амбіційних стартапів. На своїй офіційній сторінці члени Newkraine поділились емоціями від того, що Усик надіслав їм 14 мільйонів гривень.

Так, у новому дописі було вказано, що буквально всій команді Newkraine перехопило подих від подиву та неймовірно позитивних емоцій. Для проєкту сума грошей стала визначною, але ще приємнішим виявився той факт, що “задонатив” саме Олександр Усик. Крім того, благодійний фонд зазначив, що внесок спортсмена став визначальним.

Крім того, на офіційній сторінці також було вказано, на що надіслані Усиком кошти підуть. У Newkraine повідомили, що сума повністю покрила збір, який розпочали для відбудови сила на Київщині. Завдяки грошам, які відправив Олександр Усик, у селі Мощун буде побудовано 10 новітніх і комфортних будинків. У дописі також зазначили, що близько 50 українців зможуть почати нове життя. У Newkraine наголосили, що збираються побудувати не тимчасове помешкання, а повноцінні будинки.

Мешканці Мощуна отримають не просто тимчасове недовговічне житло, а 10 повноцінних та ергономічних модульних будинків за європейськими технологіями від кращих українських підрядників

– додали у Newkraine.

Крім того, представники благодійної організації зазначили, що завдяки внескам українців вони стрімко просунулись до наступного етапу відбудову села – тепер інженерні проєкти та підготовчий етап майже позаду та ось-ось можна буде приступати до збирання та встановлення будинків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини