Участь у Євробаченні обійдеться Україні в 3 мільйони гривень: TVORCHI пояснили, куди витратять цю суму

Переможці Національного відбору на Євробачення-2023 вже почали підготовку до пісенного конкурсу. У мережі повідомили, скільки артисти витратять коштів на подію

Найвідоміший в усьому світі пісенний конкурс “Євробачення” проходить щороку в різних країнах. За правилами, цьогоріч туристи та глядачі мали приїздити до України, втім через повномасштабну війну в країні конкурс перенесли до Великобританії. Попри все, українські виконавці також візьмуть участь у Євробаченні. Цьогоріч Україну представлятиме гурт TVORCHI.

Оскільки до концерту залишається трішки більше як місяць, саме зараз виконавці з різних країн почали активно готуватись до майбутнього конкурсу. У зв’язку з цим у мережі нещодавно з’явилась інформація про те, скільки гурту TVORCHI необхідно грошей для підготовки та участі у конкурсі. За даними, опублікованими на сайті Prozorro, електронна система публічних закупівель, сума становить три мільйони.

Тендер на підготовку артистів до Євробачення виграв ФОП Ірини Дячук, який, за відкритими даними, пов’язаний з піар-агентством Detali agency. Саме вони вже довгий час співпрацюють з тернопільським гуртом, який поїде на пісенний конкурс від України.

На сайті Prozorro з'явилась інформація щодо витрат на Євробачення-2023
На сайті Prozorro з’явилась інформація щодо витрат на Євробачення-2023

Зазначені в тендері кошти йтимуть на повну підготовку артистів до конкурсу. Розробка ідеї та детального сценарію для номера гурту TVORCHI коштуватиме 882,4 тисячі. Не менше коштів піде й на виготовлення та доставлення потрібних для виступу декорацій до Ліверпуля – на це потрібно 765,9 тисячі гривень. Витрати на відрядження команди становитимуть 695,3 тисячі, а костюми для артистів обійдуться в 193,6 тисячі гривень.  Так само як і костюми, коштуватиме графічний супровід виступу, а фотосесія та фільмування обійдуться в 128,3 тисячі. Найменше коштів піде на використання спецефектів – 127, 8 тисяч.

Цьогоріч Україну на пісенному конкурсі буде представляти молодий гурт з Тернополя
Цьогоріч Україну на пісенному конкурсі буде представляти молодий гурт з Тернополя

Нагадаємо, що минулого року на найвідомішому у світі пісенному конкурсі перемогу одержав український гурт KALUSH. З міркувань безпеки Євробачення-2023, яке мало б проходити в Україні, відбуватиметься у Великобританії. Глядачі з усього світу зберуться у Ліверпулі, щоб спостерігати за змаганням найпотужніших артистів з кожної країни.

Почнеться конкурс 9 травня та триватиме до 13 числа. Український гурт TVORCHI, який виграв Нацвідбір, автоматично потрапляє до фіналу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини