НМТ 2023: скільки балів потрібно набрати з кожного предмета для того, щоб успішно вступити до ВНЗ

Наближається час, коли вчорашні школярі стануть справжніми студентами. Дізнайтеся, як потрібно здати НМТ, аби не прогавити можливість цього року вступити до вищого навчального закладу.

Цього року абітурієнти не будуть складати ЗНО через воєнні події, натомість долю колишніх школярів вирішать результати Національного мультипредметного тесту. Вже завтра, 3 травня, завершується реєстрація на НМТ, а 5 червня стартує основна сесія.

НМТ 2023: скільки балів потрібно набрати з кожного предмета

Редакція сайту “Добрі новини” розбиралася з питанням, скільки саме балів треба набрати, аби отримати можливість подати документи до ВНЗ. Виявляється, достатньо буде “заробити” під час сесії не менше 10% від загальної кількості балів за виконання кожного з трьох блоків мультитесту. Якщо виокремити мінімальну кількість по кожному предмету, то виглядає це так:

  • щоб скласти українську мову потрібно отримати 5 балів;
  • математика — 4;
  • історія України — 6;
  • біологія  — 5.

Не забуваємо, що цього року випускники будуть складати 3 предмети. З обов’язкових — це українська мова та, як не дивно, математика. Ще одну дисципліну можна обирати самостійно. Це може бути історія України, фізика, хімія або іноземна мова.

Зауважимо, що вибір третього предмета безпосередньо впливає на коефіцієнт, який у МОН призначили до кожної спеціальності. Простими словами, якщо майбутній студент чи студентка захоче вивчати психологію, то збільшити шанси на вступ можна за допомогою гарного результату з біології.

НМТ 2023: скільки балів потрібно набрати з кожного предмета

Викладачі ж радять не гаяти часу та приділити весь травень підготовці за відповідним напрямом, аби скласти тестування на більші бали, тим самим, приблизивши себе до шансу вступити в омріяний навчальний заклад. Попри те, що мінімальні бали цього року вельми низькі, розраховувати, що студента зарахують за будь-якими балами до ВНЗ.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини