Не знала ані слова: ведуча ICTV Олена Фроляк зізналася, яким був її рівень української мови на початку кар’єри

Знання української мови — без сумніву обов'язок кожного громадянина України, але деякі зірки зізнаються, що раніше зовсім її не знали. Серед таких опинилася й Олена Фроляк.

Мовне питання з початком повномасштабного вторгнення залишається одним з найважливіших сьогодні. Люди, які раніше спілкувалися лише російською на території України починають все більше й більше вивчати рідну мову. Також українські зірки розповідають про своє минуле та як саме вони змогли навчитися української. Редакція сайту Добрі новини з’ясувала, як вчила солов’їну саме Олена Фроляк.

Керуюча одним з українських телеканалів каже, що її рідне місто це  Косів, яке знаходиться на Івано-Франківщині, але насправді дівчина народилася і прожила шість років у Казахстані. Пішла до першого класу майбутня зірка вже в Україні і тоді вона зовсім не знала української мови, за що її не дуже любили в початковій школі та садку.

Олена Фроляк розповіла, як навчилася української мови
Олена Фроляк розповіла, як навчилася української мови

Батько Олени вчився в університеті в Україні, але потім його відправили проходити практику в Казахстан. Там він випадково зустрів матір Олени, в них почалися стосунки, кохання, а потім народилася й сама телеведуча.

Жінка пригадує, що батько дуже сильно сумував за Україною і йому запропонували там роботу. Саме тому вони з сім’єю переїхали до Косова. Олені на той момент було лише 6 років, а в ті часи зазвичай віддавали дітей в перший клас у сім років. Тому дівчинка почала відвідувати дитячий садок.

“Мені було 6, до школи ще рік. Тоді я ні слова не знала українською мовою, через це всі кликали мене москалькою. Я навіть не знала, що це означає, але було дуже неприємно. Не дивлячись на це, я за місяць повністю опанувала українську мову і вже навіть знала декілька гуцульських словечок”, – розповіла Фроляк.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини