1 мільйон компенсації на ЗСУ: комік Андрій Щегель заплатить штраф за незаконну втечу з України

Український комік Андрій Щегель покинув територію України обманним шляхом, а тепер за свій вчинок буде змушений заплатити 1 мільйон гривень штрафу.

Український комік Андрій Щегель після повномасштабного вторгнення обманним шляхом покинув Україну і зараз обживається за кордоном. Чоловік заявив, що він про це зовсім не шкодує, але чи планує повертатися на Батьківщину – не знає. Засновник продюсерського центру Сергій Чудаєв, який займався концертами коміка, вирішив подати на нього до суду.

Продюсер вирішив захистити власну репутацію, оскільки влада України не може жодним чином відреагувати на незаконний виїзд коміка. Чудаєв в березні 2023 року подав позов до суду і вимагає від Щегеля компенсацію у розмірі 1 мільйону гривень, які будуть відправлені на ЗСУ.

5 вересня 2023 року суд поставновив, що Андрій Щегель повинен виплатити грошову компенсацію і Чудаєв переконаний, що Щегель уважно слідкує за розвитком подій, аде жодним чином цього не афішує. Батьки гумориста були присутні на судовому засіданні і намагалися хитрувати, заявивши про те, що Андрій написав своє прізвище та імʼя з помилками під час укладання договору.

Андрій Щегель повинен виплатити 1 мільйон гривень
Андрій Щегель повинен виплатити 1 мільйон гривень

Продюсер каже, що у договорі, який було укладено між ним та Андрієм було вказано те, що комік відправиться в тур з благодійними концертами у період з грудня 2022 року до січня 2023 року. Компанія продюсера розповіла, що вони повністю займалися підготовкою Щегеля до виїзду з України, а також врегульовували всі питання з Міністерством культури.

“Коли Щегель перетнув кордон, то подзвонив мені і сказав, що у нього є свої плани. Потім я дізнався, що було кілька концертів у Польщі”, – каже продюсер.

Тепер залишається чекати другого засідання, яке назначене на 5 жовтня та, відповідно, реакції самого Андрія Щегеля. Поки чоловік ніяк не коментував те, що він повинен виплатити один мільйон гривень.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини