Помер король Великобританії Чарльз ІІІ: що сталося з монархом, який правив Британією трохи більше року

Сьогодні, 18 березня, стало відомо про раптову смерть короля Великобританії Чарльза ІІІ. Що сталося з правителем, хто успадкує престол, і чому на офіційному сайті корони досі немає повідомлення?

У мережі з’явилася тривожна новина: не стало короля (Чарльза) Карла ІІІ. У повідомленнях, що ширяться мережею, є інформація про те, що серце монарха зупинилося ще вчора, 17 березня, після полудня.

Помер король Карл ІІІ: всі деталі смерті монарха

Що відомо про обставини смерті та звідки поширилася інформація?

Повідомлення про кончину британського монарха швидко заполонили популярні месенджери, як-от Telegram. Різні канали, без посилання на джерело почали публікувати інформацію про начебто зупинку серця короля. Деякі навіть показали скріншот повідомлення з офіційного сайту Букінгемського палацу. Ось один з яскравих прикладів.

Помер король Карл ІІІ

Втім правдивість даного зображення викликає щонайменше запитання. Крім цього, у мережі почали з’являтися навіть конспірологічні теорії. Блогер Богдан Беспалов, який називає себе “тато-пліткар” висунув припущення, що історія з “пропажею” Кейт Мідлтон, невісткою короля, була створена лише для прикриття важливішої інформації, що не мала з’явитися раніше офіційного повідомлення палацу.

Щодо Кейт, вона, бувши завжди яскравою публічною особою, після операції раптово перестала виходити у світ, а в її Інстаграм-профілі з’явилися світлини з очевидним фотошопом. Це викликало різного роду чутки та припущення.

А як же ж почувається сам король Чарльз? Цього року офіційно було повідомлено про те, що у монарха знайшли рак. Медики порадили утриматися від виконання публічних обов’язків.

Нагадаємо, що Карл ІІІ — це син Єлизавети ІІ. Престол успадкував, коли королева відійшла у засвіти. Якщо інформація про смерть Чарльза підтвердиться, його спадкоємцем буде Вільям, принц Уельський.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини