Де дивитись Євробачення-2023 онлайн: список ресурсів, на яких можна безкоштовно слідкувати за виступами зірок

Цьогоріч популярний пісенний конкурс проходить у Великобританії від імені України. За декілька днів стартує Євробачення, тому розповідаємо, де його можна подивитись онлайн

Вже зовсім скоро у Великобританії почнеться найголовніше пісенне змагання Європи. Цьогорічне Євробачення проводиться від імені України, оскільки саме український гурт минулого року здобув перемогу на конкурсі. Втім, з міркувань безпеки країни-учасниці, глядачі та єврофани приїдуть до Ліверпуля, британського міста, яке 2023 року буде приймати змагання.

Євробачення традиційно відбудеться у декілька етапів. Першим етапом стане півфінал, який проходить цього вівторка – 9 травня є першим днем конкурсу. Через два дні, 11 травня, відбудеться другий півфінал, а вже 13 травня вся Європа спостерігатиме за гранд-фіналом, в якому оберуть переможця Євробачення-2023.

Євробачення-2023 традиційно відбувається в декілька етапів
Євробачення-2023 традиційно відбувається в декілька етапів

Якщо ви плануєте спостерігати за конкурсом онлайн, то є декілька ресурсів, на яких відбуватиметься трансляція Євробачення. В Україні охочі зможуть вболівати за улюбленців на телеканалі “Суспільне. Культура”. Якщо доступу до телебачення немає, то дивитись конкурс можна на офіційному сайті Євробачення в Україні, “Суспільне Євробачення”, або ж на YouTube-каналі “Євробачення Україна”.

Загалом, трансляція в реальному часі відбуватиметься на всіх платформах “Суспільного”.

Україну на конкурсі представлятиме молодий тернопільський гурт TVORCHI
Україну на конкурсі представлятиме молодий тернопільський гурт TVORCHI

Нагадаємо, що Україну представлятиме молодий гурт з Тернополя “TVORCHI”. На національному відборі ще торік переміг тернопільський музичний дует – учасника цьогорічного Євробачення назвали в середині грудня 2022 року. До складу команди входить саунд-продюсер Гуцуляк і соліст Джеффрі Кенні.

Після нацвідбору судді й експерти порадили гурту удосконалити пісню, яку вони обрали для виступу. Так, TVORCHI заспівають композицію “Heart of Steel”, що у перекладі означає “сталеве серце”. Взявши до уваги рекомендації, артисти додали до свого хіта куплет українською мовою та гру на скрипці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини