Як раніше вже не буде: в українських школах змінили дату початку і кінця літніх канікул

В Україні назвали точну дату, коли почнуться і завершаться цьогорічні літні канікули. Як будуть відпочивати школярі? Дізнайтеся про все у матеріалі.

Нові зміни торкнулися освіти. З’явилася інформація про те, як цього року будуть відпочивати українські школярі. У деяких навчальних закладах — раніше, у певних — пізніше. Все залежить від того, яка застосовується система: семестрова або триместрова.

У першому випадку діти не будуть ходити на уроки 1 червня, а у другому вже 25 травня. Так само і з завершенням відпочинку. Там, де влітку починаються канікули, завершуватимуться вони у ту ж пору року, 31 серпня. Інші НВК будуть гуляти до 1 вересня. Приватні навчальні заклади самі зможуть планувати свій графік.

Та не на всі класи буде поширюватися ця норма. У випускників, тобто 11 класів, навчальний рік буде тривати до 30 червня. Одразу 1 липня почнеться вже і вступна кампанія до ВНЗ. У зв’язку з подіями, у 2023-му абітурієнти будуть складати не ЗНО, а НМТ.

УЦОЯО також передає інформацію, що не всім учням потрібно йти на тестування. Якщо ви плануєте навчатися у коледжі, то НМТ вам і зовсім не потрібно. У випадку, коли не вдасться набрати потрібних балів, можна подати документи до приватного ВНЗ, де приймають документи і без іспиту.

В Україні змінять кількість предметів у школах
В українських школах змінили дату початку і кінця літніх канікул

 

На скільки можна скласти НМТ, щоб отримати можливість поступити на “бюджет”?

Для того, щоб отримати бюджетне місце у ВНЗ, потрібно набрати на тестуванні не менше 130 балів. Для контрактної форми навчання необхідно здобути не менше 120 балів.

В українських школах змінили формат навчання
В українських школах змінили дату початку і кінця літніх канікул

 

Нагадаємо, що у порівнянні з 2022-м роком, рейтингові бали було підвищено. Радимо не гаяти часу та підтягнути потрібні предмети, поки не настав ще час іспиту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини