Як раніше вже не буде: в українських школах зміниться навчання з 1 вересня для учнів та вчителів

Сьогодні українська освіта, як ніколи переживає буремні часи. Що очікувати 1 вересня 2023-го року і яким буде навчання наших хлопчиків та дівчаток?

Один з найважчих навчальних років підходить до завершення. Сьогодні всі маленькі українці — справжні герої, адже попри все не полишили улюблені предмети та вже у такому юному віці довели, що нашу націю нічим не зламати.

Повномасштабне вторгнення, блекаути, обстріли та постійні повітряні тривоги значно ускладнили учбовий процес, який і так зазнає змін та мусить проявляти гнучкість ще з часів пандемії. Чимало шкіл та ВНЗ пішли на дистанційний формат проведення уроків. Втім, до нього у всіх сторін було чимало претензій. Дітям не вистачало нормального спілкування, батьки мусили вигадувати, як забезпечити своїм синам та дочкам відвідування онлайн-уроків, а головне проконтролювати якість засвоєних знань. Педагоги “викручувались”, аби по-новому подати матеріал та зацікавити на відстані своїх учнів у предметі.

Коли українські школярі вийдуть на літні канікули
В українських школах зміниться навчання з 1 вересня

Новий навчальний рік 2023/2024 ще не почався, а вже є рекомендації стосовно підготовки шкіл до нього. Зокрема мова іде про очне навчання. Ось уривок листа МОН, де детально описано на що потрібно звернути увагу.

В українських школах зміниться навчання з 1 вересня

Вочевидь не всім вдасться вийти на повноцінні очні уроки. У східних регіонах вже говорять змішаний формат відвідування занять: тобто половину часу учні та студенти будуть проводити на заняттях офлайн, частину будуть присвячувати самостійному вивченню предметів.

Нагадаємо, що від представників МОН також надходили пропозиції про запровадження 12-річного навчання у 2024-му році, адже за часи пандемії та війни в Україні школярі втратили можливість якісно засвоїти левову частку знань.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини