Як раніше вже не буде: в українських школах відповіли про зарахування результатів навчання за кордоном

Станом на сьогодні багато дітей, які продовжують навчатися в українських школах, знаходяться за кордоном. Стало відомо, чи зможуть школярі продовжити своє навчання у такому форматі.

З початком повномастшабного вторгнення велика частина українських школярів виїхали за кордон разом зі своїми батьками. Діти продовжують навчатися в українських школах дистанційно і починають вступати до школ за кордоном. Це дуже велике навантаження для дітей, але потрібно намагатися жити та вчитися далі.

Міністрество освіти і науки в Україні створило затверджену розробку методичних рекомендацій стосовно окремих питань про отримання освіти в українських закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану і повномасштабного вторгнення. Про це розповів міністр Оксен Лісовий в одній із соціальних Мереж.

В українських школах розповіли, як зараховуватимуть закордонних учнів
В українських школах розповіли, як зараховуватимуть закордонних учнів

Рекомендації торкаються наступних питань:

  • Забезпечити дітей безперервним отриманням освіти в Україні;
  • Оцінювання результатів навчання;
  • Переведення до наступних класів та зарахування результатів іспитів для переходу на наступні роки навчання;
  • Отримання відповідних паперів, що свідчать про отримання загальної середньої освіти.

Зарахувати дитину на навчання до наступного класу можна у тому випадку, якщо один з батьків подасть відповідну заяву про продовження навчання у тій школі, в якій дитина навчалася раніше, або переведення до іншого навчального закладу за бажанням дитини. Крім цього МОН рекомендує закладам освіти брати до уваги довідки про навчання дітей в закордонних школах.

Діти мають змогу проходити оцінювання з української мови, літератури, історії України та математики. З інших предметів діти проходять оцінювання у тому випадку, якщо у них немає довідок про навчання в інших школах, які знаходяться не в Україні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини