Як раніше вже не буде: в українських школах назвали дату початку навчального року 2023-2024 та формат занять

В Міністерстві освіти та науки вже визначилися з датою початку навчального року. Коли українські школярі почнуть відвідувати заняття і що змінилося?

Українські школи нині переживають багато змін. Новий навчальний рік 2023-2024 вже чимало педагогів сприймають, як виклик, адже у нинішній ситуації важко щось прогнозувати. Втім, вже визначено, коли закладам слід розпочати уроки.

У листі МОН від 11 липня є рекомендації про здійснення освітнього процесу, де рекомендують стати до вивчення матеріалу традиційно 1 вересня. Також у тексті зазначено, що бажано одразу перейти до аудиторного формату викладання, тобто традиційних занять. При цьому обов’язково має бути містке укриття для дітей та викладачів.

В українських школах зміниться навчання з 1 вересня
Як раніше вже не буде: в українських школах назвали дату початку навчального року

Проте, рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які знаходяться в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

У Міністерстві стверджують, що повністю розуміють з якими ризиками стикаються зараз всі, хто дотичний до навчального процесу. У листі наголошують, що першочергово мають вирішуватися питання безпеки, а тому школи не будуть заганяти у суворі рамки.

В українських школах змінили формат навчання
Як раніше вже не буде: в українських школах назвали дату початку навчального року

Також керівникам освітніх закладів було запропоновано залучити кошти зі спеціальних фондів, аби максимально підготуватися до проведення уроків під час повітряних тривог.

Нагадаємо, що раніше була інформація від першого заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренка про те, що не всі школи, професійно-технічні заклади та ВНЗ мають укриття. Близько 40% шкіл були не готові до того, щоб дати захист дітям і своїм працівникам під час повітряної тривоги. Будемо слідкувати за тим, як зміниться ситуація у 2023.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини