Як раніше вже не буде: в українських школах назвали формат навчання в навчальному році 2023-2024

Новий навчальний рік — не за горами. Як будуть проходити уроки під час повномасштабного вторгнення, чи продовжать проводити уроки онлайн? Про все це дізнайтеся у матеріалі.

Українські школи готуються розпочати новий навчальний рік і вже відомі деякі аспекти того, як будуть проводитися уроки і хто точно продовжить засвоювати матеріал онлайн.

Хто зі школярів піде на очне навчання?

В українських школах змінили дату кінця літніх канікул
У МОН розповіли, які зміни будуть у школах у 2023-2024 навчальному році

Тривалий час у зв’язку з карантином та повномасштабним наступом наші учні навчалися онлайн, а своїх однокласників бачили лише на екранах ноутбуків чи смартфонів. Втім, вже минулого року чимало дітей ходило до школи, а нині й взагалі було дозволено всім дітям вивчати дисципліни офлайн, як раніше. Втім, це стосується хлопчиків та дівчаток, які відвідують навчальні заклади у тих регіонах, де немає бойових дій.

Втім, від представників Міністерства освіти та науки прозвучала інформація про те, що коледжі, академії та виші можуть самостійно визначати формат навчання. Більше того, ВНЗ рекомендують докласти максимум зусиль для того, аби студенти вийшли на лекції та семінари офлайн.

Чи розпочнеться навчальний рік для прифронтових регіонів?

У МОН розповіли, які зміни будуть у школах у 2023-2024 навчальному році

Цікавим питанням є також навчання на Харківщині, Донеччині, Запоріжжі. Області перебувають у безпосередній близкості до лінії зіткнення, а половина Донецького та Запорізького крає взагалі під окупацією.

На Харківщині очне навчання планують відновити у тих школах, де є укриття, система оповіщення, шляхи евакуації. На Донеччині ще у травні бралися за підготовку до відновлення офлайн уроків, проте це вимагає чимало коштів і сил. У Запоріжжі функціонував очно-дистанційний тип навчання, але були озвучені плани про те, щоб перейти до звичайних уроків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини