Як раніше вже не буде: стало відомо, в яких регіонах школи вийдуть на очне навчання, коли закінчаться канікули

Сьогодні для мільйонів батьків та їхніх дітей-школярів виникає питання: яким буде новий навчальний рік 2023-2024 року. Розповідаємо, коли завершаться літні канікули та хто піде на очне навчання.

Освіта та освітні заклади зараз переживають не найпростіші часи. Тривоги, обстріли та відчуття невизначеності прийшли і у цю сферу. Проте, потроху все починає змінюватися і навіть зовсім скоро розпочнеться очне навчання.

Які школи зможуть повернутися до звичних уроків?

У МОН назвали регіони, у яких з 1 вересня почнеться очне навчання

Онлайн навчання, так звана у народі “дистанціонка” прийшла у наші реалії з пандемією коронавірусу, який закрив майже всю планету на карантин. В Україні актуальною вона залишається для багатьох регіонів, де досі тривають бої. Проте, для інших областей стаціонарні уроки повертаються. Там, де є зони досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічної зброї — походи до школи стають на паузу.

11 липня цього року Міністерство освіти та науки оприлюднило лист з рекомендаціями школам, коледжам, ВНЗ переходити до аудиторного способу викладання.

Зазначається, що епідемія COVID-19 та повномасштабне вторгнення негативно вплинули на якість освіти, діти не отримують спілкування з однолітками та не отримують соціальні навички.

Коли закінчаться літні канікули?

Коли українські школярі вийдуть на літні канікули
У МОН назвали регіони, у яких з 1 вересня почнеться очне навчання

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, навчальний рік має розпочатися саме 1 вересня 2023 року, а завершиться він 28 червня 2024-го. Втім, з огляду на безпекову ситуацію, у кожній громаді навчальні заклади мають право індивідуально визначати коли йти дітям на уроки і яким чином їх проводити.

Нагадаємо, що станом кінець липня лише 65% закладів освіти мають необхідне укриття. Держава виділила додаткову субвенцію, аби облаштувати місця безпеки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини