Рубрики: Україна

Нові дати Різдва Христова, Дня захисників і захисниць України та коли введуть свято День подяки: вихідні 2023

Верховна Рада України запровадила нові дати головних свят країни. Коли тепер ми будемо відзначати Різдво, День захисників і захисниць України, та чи правда, що у нас введуть День подяки?

За останні півтора року, мабуть, всі сфери життя українців пережили купу змін. Купа трансформацій та нововведень не обійшли і свята. Ще у 2022-му році точилися дискусії стосовно того, коли все ж таки потрібно відзначати дату народження Сина Божого. Починаючи з радянських часів, українці святкували 7 січня, але це число викликало чимало запитань, а головне не вкладалося у закономірність того, як це святкування Нового року може перебивати зимовий різдвяний піст. Також порушувалася інша логіка, за якою іде принцип літочислення від того, що спершу був Бог, а потім час.

В Україні змінили дати святкування Різдва та Дня захисників і захисниць

Тепер Верховна Рада 241-м голосом ухвалила нове рішення: Різдво Христове буде відзначатися 25 грудня. Церковники ж поки не проти, аби віряни святкували і 7 числа, але все ж таки схиляються до думки, що вірніше це буде робити 25-го.

Зміни торкнулися й іншої урочистості Дня захисників і захисниць України. Якщо раніше ми вітали наших мужніх хлопців та відважних дівчат 14 жовтня, то тепер будемо раніше — 1-го. До речі, свято Покрови святої Богородиці також переноситься на перший день жовтня.

В Україні змінили дати святкування Різдва та Дня захисників і захисниць

Ну, і важливо розібрати ще одну подію, яка у всіх на вустах: чи будемо ми відзначати День подяки. Поки що у календарі ми не будемо мати таке свято, адже ймовірність його впровадження тільки обговорюють. Мета створення нової урочистої дати підняття вдячності на загальнонаціональний рівень. Автор законопроєкту також додає аргументи того, що у багатьох розвинених країнах є така традиція. Проте, остаточного рішення від поки що немає.

Поділитися