Як раніше вже не буде: в українських вишах назвали формат навчання в навчальному році 2023-2024 для студентів

Цього року освіта продовжує переживати зміни і трансформації. Така доля не оминула і студентів, які ще з часів ковіду слухали лекції і відвідували семінари онлайн. Нині все буде інакше.

За два тижні стартує новий навчальний рік і студенти, і викладачі готуються до нових лекцій та семінарів. Якщо раніше робився акцент на онлайн освіту у світлі подій 2022-го року та локдауну, пов’язаним з пандемією ковіду, то нині у МОН заговорили про повернення до стандартного навчання з відвідуванням занять в аудиторіях.

Кому дозволять повернутися до аудиторного формату навчання?

У МОН назвали формат навчання у ВНЗ у 2023-2024

За рекомендацією Міністерства освіти та науки, ВНЗ, які не розташовані у зоні бойових дій можуть знову проводити лекції та практичні заняття офлайн. Важливо, щоб будівля мала укриття, куди б могли переміститися студенти під час повітряних тривог.

Чому у 2023-му році рядять відмовитися від онлайн-формату викладання?

У МОН назвали формат навчання у ВНЗ у 2023-2024

Варто зазначити, що МОН не вимагає суворо всім разом перейти до колишньої системи навчання. У листі від 11 липня зазначено, що це лише рекомендація для керівників ВНЗ, а саме міністерство відкритим текстом пише, що розуміє виклики, які стоять перед колективами “вишів”. Не закликають в жодному разі повертатися у стіни університетів та інститутів студентів і викладачів, які навчаються у зоні досягнення РСЗВ, С-300 та інших систем залпового вогню.

Радять же повернутися до стандартного навчання тому, що на думку урядовців, через дистанційне викладання значно погіршилася якість отриманих знань не лише у студентів, а й у школярів. Дітям взагалі пропонували додати ще один 12-й рік, аби вони надолужили всі втрачені уроки.

Нагадаємо, що новий навчальний рік 2023-2024 стартує стандартно 1 вересня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини