Як раніше вже не буде: в українських дитсадках назвали формат навчання в навчальному році 2023-2024

Останні декілька років школярам та вихованцям дитячого садка не вдається якісно отримувати освіту: спочатку корона, а тепер повномасштабне вторгнення. Стало відомо, яким буде новий навчальний рік.

Міносвіти України рекомендує навчальним закладам починати навчання з 1 вересня 2023 року. Вже декілька років учні та студенти не можуть отримати якісний рівень знань та вчитися, як їхні попередники. Спочатку була корона, через яку вчителі та діти бути змушені сидіти вдома та вчитися в онлайн-режимі, а тепер через повномасштабне вторгнення велика частина дітей взагалі втратили можливість відвідувати дитячі садки, школи та виші.

Заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницькам каже, що академії та вищі навчальні заклади можуть самостійно вирішити, як буде проходити навчання, але наполегливо рекомендує перейти до офлайн режиму. У звʼязку з дистанційним навчанням діти не отримують відповідної кількості знань і цей процес значно затягується. Також чоловік пояснив причини, з яких знизилась якість освіти в Україні:

  • Недостатня комунікація з викладачами;
  • Велика кількість домашнього завдання;
  • Проблеми технічного характеру (відсутність звʼязку, перебої мережі, відключення світла та інше);
  • Недостатнє забезпечення учнів та студентів компʼютерами – не у кожного вдома є відповідні гаджети для навчання;
Яким буде навчання з 1 вересня 2023 року
Яким буде навчання з 1 вересня 2023 року
  • Відсутність спілкування школярів та студентів одне з одним, що впливає на становлення дитини як особистості у соціальному середовищі;
  • Відсутня можливість отримувати практичні знання.

МОН рекомендує садочкам, школам та університетам розпочати очне навчання, щоб діти мали змогу проводити більше комунікацій не лише зі своїми вчителями та викладачами, але й бачитися з іншими друзями та проводити час у соціумі. Однак, слід врахувати кількість укриттів у або біля навчальних закладів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини